Review: Garnier micellair reinigingswater

Geplaatst door
Zowel ’s morgens als ’s avonds reinig ik mijn gezicht met micellair water. De voorbije maanden gebruikte ik het liefst die van Bioderma. Helaas is deze niet zo makkelijk te verkrijgen en is hij niet heel goedkoop. Voor een fles van 250 ml ben je al snel meer dan € 10 kwijt. Sinds kort heeft Garnier ook een micellair reinigingswater in haar assortiment en die is toch wat goedkoper. Voor een fles van 400 ml betaal je zo’n 6 euro. Het zou fijn zijn mocht dit micellair water ook goed zijn werk doen. Benieuwd of het wat is!
 
 
 

In micellair water zitten micellen die als een soort magneet werken en alle viezigheid (make-up, onzuiverheden en talg) aan zich hechten. Door de speciale formule worden alle vieze deeltjes opgenomen en afgevoerd op het wattenschijfje. Zo heb je dus een schoon gezicht na het reinigen. Je kan het micellair water zowel voor je ogen als de rest van je gezicht gebruiken. Het is heel mild dus prima geschikt voor mensen met een gevoelige huid. 
 
Het micellair water van Garnier zit in een basic, strakke fles van 400 ml. Er zit een roos klikdopje op de fles en dat maakt het makkelijk in gebruik. Daarnaast vind ik het erg handig dat de verpakking doorzichtig is zodat je kan zien hoeveel er nog in zit. 
 
 
Garnier belooft dat dit water mild en zacht is, voor de meest gevoelige huid. Het bevat geen parfum, parabenen of andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Het water is geschikt voor de ogen, lippen en gezicht. Makkelijk, zo’n multifunctioneel product!
 
De werking is heel goed. Het doet precies wat ik verwacht van een micellaire reiniger:

– verwijdert vlot mijn (oog)make-up
– irriteert niet, prikt niet, plakt niet
– voelt zacht aan op mijn huid
 
Voor mij werkt hij even goed als die van Bioderma en dat is mooi, want nu heb ik een micellair water gevonden die gewoon bij de drogist te verkrijgen is én die erg betaalbaar is!
 
 

32 reacties

  1. Ik heb deze nog niet zelf gebruikt, maar ik ben er wel heel erg benieuwd naar. De meeste reiningsproducten krijg ik namelijk een reactie van, dus deze wil ik sowieso snel eens gaan proberen in de hoop dat ik eindelijk een goedkoper product heb waar mijn huid en ogen wel tegen kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *