Bioderma Sensibio H2O Micellair Water

Geplaatst door
Laatst ontving ik een leuk pakketje van OnlinePharmaBox met daarin enkele mooie producten waaronder het Bioderma Sensibio Micellair Water. Dit product wordt al jaren gebruikt achter de schermen bij modeshows om de make-up van modellen te verwijderen zonder hun huid te irriteren. Zij dragen op sommige dagen zoveel verschillende make-up looks, geen pretje voor je huid. Ondertussen is het micellair water ook erg populair bij beauty liefhebbers en zie je er op blogs veel reviews van verschijnen. Ik was dan ook super benieuwd om het zelf eens uit te proberen. Ik heb het nu een tijdje gebruikt en ik ben er heel tevreden over!
 

Verpakking

 
Ik vind de verpakking er mooi uitzien. Het micellair water zit in een grote, doorzichtige fles van 500 ml met een roze klikdop. Er zijn ook kleinere flessen beschikbaar: 100 ml en 250 ml. 
 
Werking
 
Bioderma Sensibio H2O Micellair Water belooft op een heel zachte manier je make-up te verwijderen. Je kan er zowel je ogen als je gezicht mee schoonmaken. Het micellair water is daarom erg handig voor meiden die geen zin hebben om tien verschillende reinigingsproducten te gebruiken. Gewoon wat product op een watje doen, even over je ogen en gezicht halen en voilà! Spoelen hoeft niet meer en je kunt meteen aan je verzorging beginnen. Uiteraard kun je na het micellair water nog een face wash of tonic gebruiken, maar dat hoeft niet per se. Het is maar wat je zelf het liefst hebt. Het micellair water is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, maar eigenlijk is hij geschikt voor ieder huidtype.  
 
Ingrediënten
* water (aqua) – water
* peg-6 caprylic/capric glycerides – dit is een bestanddeel dat zacht is voor je huid
* cucumis sativus (cucumber) fruit extract – komkommerextract: verkoelend en verzachtend voor je huid
* mannitol – verzorgt je huid, het trekt water aan en is daardoor hydraterend
* xylitol – xylitol werkt hetzelfde als manitol; het is hydraterend
* rhamnose – trekt vocht aan en werkt dus hydraterend
* fructooligosaccharides – trekt vocht aan en werkt dus hydraterend
* propylene glycol – werkt hydraterend
* disodium edta – is een conserveermiddel, maar reinigt ook
* cetrimonium bromide – conserveermiddel, maar ook een reiniger
 
Bioderma geeft op de verpakking ook nog aan dat deze formule erg zacht is en dat de kans op allergische reacties tot een minimum is beperkt. Het micellair water bevat geen parfum, alcohol of parabenen. Ideaal voor de gevoelige huidjes onder ons!
 
Mijn ervaring
 
Tijdens de feestdagen had ik best veel make-up op. Denk maar aan oogschaduw basis, oogschaduw, gezichtsprimer, foundation, poeder enzoverder. Het micellair water verwijdert vlot alle (laagjes) make-up en reinigt goed. Ik vind het heel makkelijk dat ik met slechts één reiniger zowel mijn gezichts- als oogmake-up kan verwijderen. Tijdbesparend! Daarnaast is het micellair water zacht voor mijn huid en prikt het niet. Mijn huid voelt ook niet trekkerig of droog aan. Prima! 
 
Verkrijgbaarheid + prijs
 
Het grote nadeel is de verkrijgbaarheid. Het micellair water is vooral te koop in drogisterijen in Frankrijk, maar gelukkig kunnen we het ook bestellen in de Belgische webshop OnlinePharmaBox. Zij verzenden trouwens ook naar Nederland!
 
De prijzen in de shop:

– 250 ml: € 11,60
– 500 ml: € 15,68
– 2 flessen van 500 ml: € 23,04 = actie!!

Online zijn de prijzen sowieso duurder dan in Frankrijk, maar ik denk dat een reisje naar Parijs nog duurder uitkomt. Daarom vind ik het fijn dat we de kans krijgen om het online te bestellen. Het is een prima product voor de gevoelige huidjes onder ons én voor meiden die geen zin hebben om tien verschillende reinigingsproducten te gebruiken. Alleen ben ik er nog niet helemaal uit of het product de hype en de prijs wel waard is. Daarom ben ik van plan om in de toekomst nog andere (goedkopere) micellaire waters uit te proberen en die dan te vergelijken met deze van Bioderma.

Wat vinden jullie van micellaire reinigers? Hebben jullie ervaring met Bioderma?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

24 reacties

 1. Ik heb deze ook gebruikt, maar momenteel gebruik ik er ééntje van Eucerin.. en ik vind die persoonlijk nog beter.
  Eefje

 2. Ik heb hier een kleine versie van, maar die heb ik nog niet gebruikt. 🙂
  Lijkt me wel iets heel goed!

 3. Ik woon nog tot zondag in Frankrijk dus deze moet ik echt nog eens kopen. Ik heb het nog niet eerder gebruikt maar door alle positieve reviews ga ik denk ik meteen voor de 250ml.

 4. Ik heb er nog geen ervaring mee en ik wist eigenlijk ook niet precies wat het was. Door jouw artikel heb ik wel interesse gekregen naar dit soort producten, lijkt mij heel gemakkelijk! x

 5. Ik heb al heel veel goede dingen over dit product gehoord, mocht ik nog eens in Frankrijk zijn, ga ik het me zeker aanschaffen!

 6. Heb hier ook al veel goede dingen over gelezen maar ik heb nog zoveel removers thuis;.. Die moet ik misschien eerst eens opmaken voor ik iets anders koop. Heb nu al te weinig plaats!

 7. Mij bevallen ze heel goed 😀 alleen gebruik ik er wel wat meer van dan mijn gewone make-upremover.. en dat is dan wel weer jammer als je naar de prijs kijkt.

 8. Dit lijkt mij een heel fijn product, maar ik ga eerst mijn andere removers gebruiken en daarna koop ik deze misschien 🙂

 9. Ik gebruik een Micellair Water van L'Oreal Paris en daar ben ik echt fan van geworden, voor mij hét product van 2013! Dit merk ken ik niet, maar ik woon dan ook in Nederland. Jammer dat ze niet verkrijgbaar zijn bij de apotheken of een drogist in België, want ik woon redelijk vlakbij de grens, dan had ik ze een keer kunnen proberen.

 10. Ik wil deze supergraag hebben maar de prijs houdt me al hele tijd tegen 🙁

 11. Ik ben dol op dit miccelair water terwijl ik bij alle andere die ik al getest heb tot de conclusie kwam dat ik er echt tegen was. Alleen die van Bioderma heeft me kunnen bekoren!

Reacties zijn gesloten.