Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Geplaatst door
De maand december zit erop! De voorbije maand was vooral druk door kerst en oudejaar, maar af en toe was er toch wat tijd over om in de zetel te kruipen en een goede film te bekijken. Ik vind het heerlijk om in een compleet andere wereld te duiken en mijn eigen leven even te vergeten. Zeker in combinatie met kaarsjes en een fleece dekentje werkt dit zeer ontspannend! Kijken jullie mee naar de films die ik de afgelopen tijd heb gezien? 
 

FC De Kampioenen – Kampioen zijn blijft plezant

 
De Kampioenen worden uitgenodigd door een oude vriend van voorzitter Boma voor een vriendschappelijke wedstrijd in het zuiden van Frankrijk tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, loopt echter helemaal verkeerd met Fernand Costermans als reisleider…
 
Vlaamse komedie – 2 uur.
 
=> FC De Kampioenen is een Vlaamse komische reeks waarvan reeds 21 seizoenen zijn verschenen op televisie. Om deze reeks mooi af te sluiten, hebben ze een film gemaakt. De film gaat over een compleet nieuw verhaal, maar het is en blijft entertainment voor de hele familie. Ik heb goed gelachen met deze film! Ik vind hem niet wauwy, maar ook zeker niet slecht. Ik vind hem in ieder geval beter dan de laatste seizoenen op televisie. 
   
 
 
Bingo
‘Bingo’ vertelt het verhaal van Pierre en Claire. Na 20 jaar beslissen hun buren voorgoed naar de Provence te trekken en hun huis te verkopen aan François en Hilda. Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ proberen Pierre en Claire bevriend te raken met hun nieuwe buren, maar François en Hilda hebben een heel aparte kijk op burenliefde…
 
Vlaamse komedie – 1h 30 min.
 
=> Wie van het Antwerps theater houdt, zal ook deze film graag zien. Ik ben er alvast helemaal voor te vinden en heb van in het begin tot op het einde heel erg moeten lachen. Het verhaal is heel herkenbaar waardoor je je helemaal kunt inleven. Een aanrader als je van Vlaamse komedie houdt!
 
Prisoners
Keller Dover wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat is geparkeerd. Rechercheur Loki leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones. Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.
Thriller – 2h 26 min.
 
=> ‘Prisoners’ is een spannende, meeslepende film. Hij duurt maar liefst 2 uur en 26 minuten, maar zo voelde het niet aan. Het thriller gehalte was van in het begin heel hoog waardoor je niet snel de kans krijgt om je te vervelen. Daarnaast zit de film vol verrassingen en gebeuren er dingen die je niet had verwacht. Er komen wel heftige scènes in voor dus ik zou de film niet kijken net voor het slapengaan, wat ik uiteraard wél heb gedaan.  
 
 
The Frozen Ground
 
Glenn Flothe (Nicolas Cage), een rechercheur uit Alaska, is vast van plan een einde te maken aan de moorden van Robert Hansen (John Cusack), een seriemoordenaar die dertien jaar lang onopgemerkt bleef. Naarmate de lichamen zich opstapelen in de straten van Anchorage slaat de angst toe onder de bevolking. Flothe start een persoonlijke klopjacht om de moordenaar te vinden, waarbij hij zijn eigen leven op het spel zet. Wanneer een 17-jarig meisje ontsnapt aan Hansen, vindt Flothe eindelijk een aanknopingspunt. Gebaseerd op waargebeurde feiten. 
 
Thriller / Drama – 1h 43 min
 
=> Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten en dat maakt dat je de film meteen met andere ogen bekijkt. Je wil weten wat er is gebeurd en daardoor ga je ook mee in het verhaal. Wel moet ik zeggen dat de film vooral een detective is en niet zozeer een thriller zoals ‘Prisoners’. Het verhaal heeft een vrij rustig tempo met hier en daar spannende momenten. 
 

Welke film heb jij het laatst gezien?
Veel liefs,
Vanessa xxx

32 reacties

 1. Interessant om op de kijk-lijst te zetten 🙂 Thuis hebben we vooral kerstfilms gezien de laatste dagen, om wat in de sfeer te komen!

 2. Ik ken eigenlijk alles nog niet uit je lijstje, maar Frozen Ground spreekt me eigenlijk best wel aan, die wil ik nog wel eens gaan kijken!

 3. Ik heb nog geen enkele gezien. Volgens mij is die film van F.C. de kampioenen zo slecht, maar toch wil ik hem zien, haha.

 4. Wat leuk zown overzichtje ik kan me niet eens herinneren welke film ik heb gezien als laatst :P!

 5. Veel films heb je gezien! Ik heb ook laatst FC De Kampioenen gezien, heb met 1e Kerstdag nog een klein lesje in Vlaamse woorden gekregen haha. Ook wij keken heel veel naar die serie, maar nu niet meer..

 6. Ik heb de kampioenen ook gezien, ik ben dol op de serie maar ik vond de film ontzettend tegenvallen. Ik hou het bij mijn DVD's die ik heb 😉
  De andere films kende ik nog niet.

 7. Ik ken ze allemaal niet, wat erg haha! Ik krijg wel inspiratie van dit lijstje hoor. Ik moet echt weer eens wat vaker gaan zitten om rustig een film te kijken.

 8. die 2 laatste films lijken me spannend! ik heb sinds 2 maanden netflix (online films/series kijken) en ik vind het ook heeerlijk om na een lange dag lekker met een dekentje op de bank een film te kijken.

 9. Ik kende ze nog niet en al helemaal de Vlaamse films niet, haha. Maar die Thrillers staan nu op mijn lijstje hoor!
  Zelf heb ik laatst een wat oudere film gezien: We Bought a Zoo. Vond hem echt geweldig! Maar dit is dan meer een feelgood movie dan een komedie of thriller die jij nu in je lijstje hebt staan ;p

 10. De kampioenen,ja dat was plezant!Laatst "Het vonnis"gezien,erg mooie film.Ook "Tot altijd" vond ik aangrijpend mooi :)x

Reacties zijn gesloten.