Handig: zó kan je jouw Birkenstocks schoonmaken

Geplaatst door

In de lente en zomer worden de geliefde Birkenstocks weer uit de kast gehaald. Dit betekent helaas ook dat ze weer snel vies zullen worden. En Birkenstocks schoonmaken, dat lijkt wel een onmogelijke taak. Maar dat is niet zo! Hieronder deel ik een aantal manieren om je Birkenstocks weer spic en span te krijgen.

birkenstock schoonmaken

Waarom worden Birkenstocks zo snel vies? 

Je kent het vast wel: je hebt je nieuwe Birkenstocks één keer aan en je voet staat er reeds helemaal in gegraveerd. Dat is natuurlijk zonde, maar helaas hoort het een beetje bij deze populaire sandalen. De voetzool is namelijk gemaakt van kurk en hierdoor staat je voet direct in de voetzool. Kurk absorbeert ontzettend veel vuil en zweet waardoor die zwarte afdruk snel te zien is. Maar geen paniek, je hoeft ze na één keer dragen echt niet weg te gooien. Je kunt makkelijk Birkenstocks schoonmaken zodat je er nog de hele zomer van kunt genieten!

birkenstocks schoonmaken

Birkenstocks schoonmaken tips

1. Niet onderdompelen in water

Kunnen Birkenstocks tegen water? Kunnen Birkenstocks in de wasmachine? Water kan het voetbed van deze schoenen aantasten dus het is geen goed idee om ze in water onder te dompelen. Omdat de sandalen van kurk zijn gemaakt, is de kans groot dat de lagen in de zool los van elkaar kunnen geraken. Maak ze dus niet schoon met een handwasje en stop ze zeker niet in de wasmachine want hierdoor kunnen ze stuk gaan.  

2. Birkenstock schoonmaken baking soda

Hoe krijg je het voetbed van Birkenstock schoon? Een goede manier om je sandalen schoon te maken is met baking soda. Voeg een beetje water toe aan de baking soda en maak hier een papje van. Smeer dit papje in het voetbed van je sandaal. Laat dit opdrogen en maak de sandaal schoon met een droge doek. En voilà: je sandalen zijn weer zo goed als nieuw!

3. Birkenstock reinigen met groene zeep of babyshampoo

Je kunt ook groene zeep of babyshampoo gebruiken om je sandalen schoon te maken. Maak een sopje waar je groene zeep of babyshampoo aan toevoegt en wrijf dit zachtjes over je sandalen heen met een doekje. Let op: boen niet te hard over de kurk, dit heeft een zachte aanpak nodig. Mocht je nog steeds een zwarte afdruk in je Birkenstock zien na een keer schoonmaken, herhaal het dan nog een keer.

birkenstock reinigen

Krijg je jouw Birkenstocks, ondanks het toepassen van bovenstaande tips, toch niet schoon? Trakteer jezelf dan op een nieuw paar Birkenstocks! Deze sandalen zijn zo comfortabel om op te lopen dat je jouw voeten er alleen maar een plezier mee doet. Bovendien zijn deze sandalen verkrijgbaar in verschillende kleurtjes zodat je ze gemakkelijk kunt combineren bij iedere outfit. Ik ben alvast fan! Jij ook? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Zo verwijder je donkere voetafdrukken uit slippers en sandalen