Kinderproof interieur: praktisch én stijlvol wonen met kids!

Geplaatst door

Wonen met kinderen brengt een nieuw leven in je interieur. Plots moet je huis niet alleen stijlvol, maar ook kindvriendelijk en praktisch zijn. Geen nood, met enkele slimme interieur aanpassingen creëer je een thuis waar zowel volwassenen als kinderen zich helemaal in hun sas voelen.

kinderproof interieur

Kunst van opbergen

Een huis met kinderen betekent vaak een overvloed aan spullen – van speelgoed tot schoenen. Een ruime schoenenkast bij de voordeur is niet alleen een zegen voor de orde in huis, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je gang. Zorg voor een kast met voldoende compartimenten zodat elk gezinslid zijn eigen plekje heeft. Dit leert kinderen ook meteen een stukje verantwoordelijkheid over het opbergen van hun spullen.

Veiligheid voorop

Als je kinderen hebt, weet je dat scherpe hoeken en losse draden uit den boze zijn. Kies voor meubels met afgeronde hoeken en zorg dat alle kabels netjes zijn weggewerkt. Zo creëer je een veilige speelomgeving voor de kleintjes. Denk ook aan antislipmatten onder losse vloerkleden om glijpartijen te voorkomen.

Kinderkamer die meegroeit

Een kinderbed is meer dan alleen een plek om te slapen; het is een ruimte waar gedroomd en gespeeld wordt. Kies voor een bed dat ‘meegroeit’ met je kind. Sommige bedden kunnen bijvoorbeeld aangepast worden in lengte, wat een economische en duurzame keuze is. Vergeet ook de opbergruimte niet. Lades onder het bed zijn ideaal voor het opbergen van speelgoed of extra beddengoed.

Dubbel functie meubilair

In een huis met kinderen is multifunctioneel meubilair een must. Denk aan een salontafel met opbergruimte voor speelgoed, of een poef die ook dienst doet als opbergbox. Zo hou je de woonkamer opgeruimd en stijlvol, terwijl je toch alles bij de hand hebt voor een spontane speelsessie.

Makkelijk te onderhouden materialen

Kies voor materialen die makkelijk te reinigen zijn. Afneembare hoezen, vlekbestendige stoffen en wasbare verf zijn ideaal in een kindvriendelijk huis. Zo blijft je interieur er netjes uitzien, ook na een middagje knutselen of een onverwacht gemorste limonade.

Eigen speelhoek

Creëer een speciale speelhoek voor de kinderen. Dit hoeft geen grote ruimte te zijn; een hoekje in de woonkamer of keuken volstaat. Door een eigen plek te hebben waar ze kunnen spelen, leren en ontdekken, bevorder je hun creativiteit en zelfstandigheid.

Gezellige sfeer voor het hele gezin

Tot slot, vergeet niet om je huis gezellig te maken voor het hele gezin. Zachte kussens, comfortabele dekens en warme verlichting zorgen voor een uitnodigende sfeer. Een huis waarin geleefd wordt, is een huis vol liefde en mooie herinneringen!