Hoe blijft je parfum langer hangen?

Geplaatst door

Je herkent het misschien wel: je spuit parfum op, maar het lekkere geurtje vervliegt sneller dan je zou willen. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Hoe blijft je parfum langer hangen? Hoe zorg je ervoor dat je parfum de hele dag ruikt? Met de volgende tips kan jij veel langer van je favoriete parfum genieten!

hoe blijft je parfum langer hangen

Hoe blijft je parfum langer hangen?

1. Parfum langer laten ruiken met vaseline

Hoe ruik je je parfum het langst? Vaseline is een simpel trucje dat ervoor zorgt dat jouw parfum langer blijft ruiken. Smeer een beetje vaseline op de warmste plekken van je huid, waar je later parfum opspuit. Denk aan je hals, je polsen en achter je oren. Vervolgens breng je de parfum aan. Je zal merken dat de geur krachtiger ruikt en langer blijft hangen. Let op: gebruik vaseline die geurloos is want anders mix je twee verschillende geuren door elkaar en dat is uiteraard niet de bedoeling.

2. Parfumeer direct na het douchen

Een tweede tip is om meteen na het douchen te sprayen. Op dat moment staan je poriën open waardoor je lichaam de geur beter kan absorberen en deze langer vasthoudt. Handig meegenomen is dat je hierdoor ook voorkomt dat het geurtje vlekken op je kleding achterlaat. Twee vliegen in één klap!

3. Wrijf nooit over je parfum

Wat je echt niet mag doen is wrijven. Veel mensen wrijven met hun polsen over elkaar om de parfum meer in te laten werken, maar dit heeft het tegenovergestelde resultaat. De geur gaat zich in een hoog tempo ontwikkelen met als gevolg dat de topnoten sneller verdwijnen. Door te wrijven, laat je het geurtje dus sneller vervliegen. Daarnaast kan de parfum anders gaan ruiken. Breng je favoriete geur aan op je polsen, je hals, de achterkant van je oren en je borst, en probeer deze plekken na het sprayen niet meer aan te raken.

parfum langer ruiken

4. Schud nooit met het flesje

Nog een misvatting is dat het schudden van het parfumflesje de geur versterkt. Dat is juist niet zo. Door met het flesje te schudden, wordt de chemische balans van het parfum verstoort en wordt de geur minder sterk. Bovendien komen hierdoor luchtbellen in de vloeistof waardoor de kwaliteit achteruit kan gaan. Schudden is dus uit den boze.

5. Parfum bewaren op de juiste plaats

Ten slotte is het belangrijk om je flesje op de juiste plaats te bewaren. Zet je flesje niet in een vochtige, warme omgeving zoals de badkamer of vensterbank, waar zonlicht de geur kan beïnvloeden. Geef je flesje liever een plekje op een koele, droge en donkere plaats waardoor je het langer kunt bewaren. Dit geldt overigens voor al je beautyproducten en dus ook voor je make-up!

hoe zorg je ervoor dat parfum de hele dag ruikt

Uiteraard zijn er bepaalde parfums die je heel lang ruikt. La vie est belle van Lancôme is hier een goed voorbeeld van, maar ook parfums van Dior en Chanel.

In het algemeen hebben goedkope geurtjes van bij de drogist een slechtere kwaliteit dan geurtjes van bekende parfummerken. Goedkope parfums hebben dikwijls eenvoudigere formules en minder geurconcentratie. Hoewel ze nog steeds lekker kunnen ruiken, missen ze vaak de diepte en langdurigheid van de wat duurdere parfums. Daarom kan je beter direct investeren in een goed, kwalitatief parfum dat lang blijft hangen en waar je dus veel langer van kan genieten.

Veel liefs,
Vanessa xxx