Breekbare spullen verhuizen: 5 handige tips

Geplaatst door

Verhuizen op zich brengt al veel stress met zich mee. Maar wat helemaal zenuwslopend is, is om breekbare spullen te verhuizen. Denk aan servies, glazen en antieke vazen. Om jezelf van die stress te besparen én ervoor te zorgen dat je fragiele spullen zonder scherven op je nieuwe woonplaats aankomen, geef ik je graag vijf handige tips! 

breekbare spullen verhuizen

1. Breekbare spullen inpakken met folie

Voor het verhuizen van breekbare spullen is een goede bescherming essentieel. Kleine, breekbare spullen zoals servies, glazen en antieke beeldjes draai je het beste in beschermingsmateriaal zoals inpakfolie. Vooral noppenfolie, beter gekend als bubbeltjesplastic, is ideaal voor het beschermen van fragiele spullen tijdens het transport. Grote, breekbare spullen zoals spiegels en vitrinekasten bescherm je tijdens de verhuis het makkelijkste met verhuisdekens.

Extra tip: je kunt ook kastjes inwikkelen met inpakfolie. Hierdoor gaan de deurtjes en lades niet open tijdens het tillen en verhuizen. Daarnaast kan je lichte spullen zoals ondergoed gewoon in de lades laten zitten. Dat scheelt je heel wat tijd bij het in- en uitpakken!

2. Verhuisdozen niet te vol proppen

Dikwijls zijn we geneigd om verhuisdozen met breekbare spullen goed vol te steken, omdat de items dan niet zouden rammelen of schuiven. Echter is het juist belangrijk dat je deze fragiele spullen niet te erg tegen elkaar propt. Tijdens het tillen of tijdens het transport kan er immers veel druk op de breekbare spullen komen, met als gevolg dat je spullen kunnen barsten en breken. Maak de dozen ook niet te zwaar want hierdoor kunnen ze scheuren en kan alles op de grond vallen. Je gebruikt beter wat extra verpakkingen dan te weinig.

noppenfolie

3. Verhuisdozen labelen

Zijn al je breekbare spullen ingepakt? Goed zo! Alleen zie je nu natuurlijk niet wat er precies in welke doos zit. Bespaar jezelf een heleboel tijd en gedoe door je verhuisdozen te labelen. Schrijf in grote letters ‘BREEKBAAR’ op de doos zodat iedereen weet met welke dozen er voorzichtig moet worden omgegaan. Je mag je breekbare items nog zo goed beschermen met noppenfolie; als de dozen daarna te wild worden neergezet, dan is alles voor niets geweest. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

4. Dozen met breekbare spullen bovenaan

Dan is het eindelijk zover: de verhuis! Zet de dozen met fragiele spullen bovenaan in je auto of verhuiswagen om druk te voorkomen. Let er wel op dat de dozen stevig vast staan zodat ze niet te hard wiebelen of omvallen. Om te vermijden dat je per ongeluk toch een doos met breekbare items onderaan zet, verzamel je al deze dozen samen op één plek waar je niet constant voorbij moet lopen. Je plaatst deze dozen dan als laatste in je verhuiswagen.

5. Breekbare spullen verhuizen met een verhuislift

Verhuis je naar een appartement of moeten er breekbare items naar een bovenverdieping? Controleer dan vooraf of je voldoende ruimte hebt in de trappenhal. Check ook of de trappen niet te gevaarlijk zijn om er met verhuisdozen langs te gaan. Mocht dit te gevaarlijk zijn, gebruik dan een verhuislift om je fragiele spullen zonder scherven naar je nieuwe stekje te verhuizen.

Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx