6 Tips voor het kiezen van de juiste meubels voor je interieur

Geplaatst door

Zijn je huidige meubels aan vervanging toe? Of ben je verhuisd naar een grotere woning en ben je op zoek naar nieuwe meubels? Wat de reden ook is; nieuwe meubels kopen is leuk maar ook lastig en tijdrovend. Het aanbod is ontzettend groot wat de keuze best moeilijk maakt. Om je een handje op weg te helpen, deel ik in dit artikel zes tips voor het kiezen van de juiste meubels voor je interieur.

waar op letten bij kopen meubels

Tips voor het kiezen van de juiste meubels voor je interieur 

1. Kies voor meubels van goede kwaliteit

Allereerst is het belangrijk om meubelen van goede kwaliteit te kopen. Het is immers niet de bedoeling om ieder jaar nieuwe meubels aan te moeten schaffen. Tenzij je het natuurlijk heel leuk vindt om de laatste woontrends te volgen je interieur elk jaar in een nieuw jasje te steken.

Waarschijnlijk denk je dat meubels van goede kwaliteit onbetaalbaar zijn, maar niets is minder waar. Op idmarket.be kan je mooie, goedkope meubels kopen die zeker niet moeten onderdoen aan de kwaliteit. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe zetel, eettafel, (kinder)bed of bureau; op idmarket.be vind je het allemaal en dat zonder duizenden euro’s uit te geven. Ik zou zeggen: zet de webshop bij je favorieten. Misschien heb je op dit moment geen nieuwe zetel nodig, maar binnen enkele maanden wél. Dan kan je alsnog veel geld besparen op meubels door een kijkje te nemen op idmarket!

2. Kies meubels die functioneel zijn

Koop niet alleen meubelen vanwege hun mooie uiterlijk, maar kies ook voor functionaliteit. Heb je bijvoorbeeld dikwijls familie of vrienden over de vloer? Dan is het belangrijk om voldoende zitplaatsen te voorzien. En stel dat je woning te klein is om een aparte werkruimte te creëren, dan is het handig om een eettafel te kopen die je ook kunt gebruiken om aan te werken. In een kleine woning zijn meubelen met extra opbergruimte trouwens ontzettend handig. Denk bijvoorbeeld aan een bed met opbergruimte waar je jouw beddengoed in kwijt kan.

3. Onderhoudsvriendelijke meubelen

Naast het uiterlijk en de functionaliteit is het ook belangrijk dat je nieuwe meubelen makkelijk schoon te maken zijn. Mocht je per ongeluk vlekken maken op je nieuwe zetel, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over dat je de vlekken er niet meer uit krijgt. Check ook welke schoonmaakproducten je moet gebruiken voor je nieuwe meubelen. Voor houten meubelen kan je bijvoorbeeld ook prima natuurlijke oliën gebruiken. Door dit soort zaken op voorhand op te zoeken, ben je alvast goed voorbereid op het onderhoud van je nieuwe meubelen.

4. Bepaal je woonstijl

Als je op zoek gaat naar nieuwe meubels, doe je er goed aan om ze met elkaar te combineren. Dit is gemakkelijk als je een compleet nieuwe inrichting zoekt, bijvoorbeeld als je naar een nieuw huis gaat verhuizen. Maar ook als je alleen op zoek gaat naar een nieuw bed, zal je deze moeten combineren met de rest van je interieur. Daarom is het belangrijk om een bepaalde woonstijl voor ogen te hebben. De meest voorkomende woonstijlen zijn landelijk, modern en minimalistisch. Wil je graag mee met de laatste woontrends? Kies dan voor een Scandinavisch of een industrieel interieur.

5. Denk na over de kleuren en materialen

Door op voorhand na te denken over de kleuren en materialen die je wilt gebruiken, zal je inrichting een prachtig geheel vormen. Heb je een wit kleurtje op de muur? Dan zullen witte meubels wellicht te saai en eentonig zijn. In dat geval kies je beter voor houten meubels om een mooi contrast te creëren. Omgekeerd geldt ook dat als je een felle kleur op de muur hebt, je hier beter geen felgekleurde meubels bij combineert. Denk goed na over het gehele plaatje zodat je later geen spijt krijgt van jouw keuze.

6. Maak een moodboard

Vind je het toch best moeilijk om meubels, accessoires, kleuren en materialen te combineren? Door een moodboard te maken, zet je het geheel op één plaatje. Je kunt dan in één oogopslag zien welke meubels of kleuren goed of juist minder goed matchen met elkaar. Tegenwoordig hoef je niet meer aan de slag met knipsels uit woonmagazines. Je kunt namelijk heel gemakkelijk een board aanmaken op Pinterest en bijvoorbeeld per kamer of woonstijl een bord maken. Veel succes!