Review: Cien Nature Lavender Tissue Mask

Geplaatst door

Onlangs kreeg ik van mijn mama het Cien Nature Lavender Tissue Mask, dat ze gekocht heeft bij Lidl. Ik gebruik heel graag gezichtsmaskertjes en vind het altijd leuk om nieuwe maskertjes te testen. Als de maskertjes uit een supermarkt komen, zoals dit Cien tissuemasker met lavendelextract, ben ik er altijd extra benieuwd naar. Dikwijls zijn deze maskertjes heel goedkoop, wat de kwaliteit ervan kan beïnvloeden. Ben je benieuwd naar mijn ervaring met het Cien tissue mask? Lees dan snel verder!

cien nature lavender tissue mask 
Beschrijving Cien Nature Lavender Tissue Mask – € 1,49

Het Cien Nature tissuemasker bevat biologisch lavendelextract en hyaluronzuur dat zorgt voor een intensieve verzorging van de huid en ontspanning. Het vegan masker bestaat uit biologisch afbreekbaar materiaal en is geschikt voor alle huidtypen. 

– 100% gecertificeerde natuurlijke cosmetica
– 100% natuurlijke geurstoffen
– Huidverdraagzaamheid is dermatologisch getest
– Receptuur zonder microplastics

Ingrediëntenlijst

Aqua, Glycerin, Alcohol, Sucrose, Pentylene Glycol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cinnamomum Camphora Bark Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Lavendula Angustifolia Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Lavendula Angustifolia Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Glucoside, Xanthan Gum, Parfum, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Linalool, Limonene.

Hoe Cien tissue mask gebruiken?

Neem het tissuemasker uit de verpakking, vouw het uit en leg het op het gereinigde gezicht. Pas het masker aan de contouren van je gezicht aan. Laat 10-15 minuten inwerken. Haal het masker van het gezicht en verwijder de resten met een zacht cosmeticadoekje. 

cien tissue mask review

Mijn ervaring

Ik vind het Cien Nature Lavender Tissue Mask heel fijn! Het masker ruikt heerlijk naar lavendel en werkt hierdoor zeer ontspannend. Het masker sluit ook redelijk goed aan op mijn gezicht en voelt prettig aan op mijn huid. Na 15 minuten verwijder ik het masker en zijn er vrijwel geen restjes meer te bespeuren. Mijn huid had dus duidelijk nood aan wat extra hydratatie.

Na gebruik voelt mijn huid zacht en gehydrateerd aan. Op de ingrediëntenlijst staat alcohol op de derde plaats, wat betekent dat er veel alcohol in het masker zit. Dit zou een droge en trekkerige huid kunnen veroorzaken, maar gelukkig heb ik hier geen last van. Verder staan er veel verzorgende oliën op de ingrediëntenlijst en dat is voelbaar aan mijn zachte huid. Ik ben aangenaam verrast!

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Cien tissuemasker met lavendelextract kost € 1,49 en is te koop bij Lidl. Jammer genoeg is het masker niet in ieder filiaal verkrijgbaar. Ik weet niet of er nog andere maskertjes in het assortiment zitten. In het filiaal in onze buurt was alleen het tissuemasker met lavendel te koop.

Heb jij al eens een Cien face mask getest? Wat is jouw ervaring? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Cien Q10 anti-wrinkle night cream & day cream (LIDL)