Waarom je trapleuningen niet mag vergeten bij jouw verbouwing of verhuizing

Geplaatst door

Trapleuningen zijn een van die elementen in ons huis die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. We grijpen ze instinctief vast wanneer de we de trap op- of aflopen, zonder er echt bij stil te staan. Maar trapleuningen zijn meer dan alleen een houvast! Door trapleuningen te kiezen die niet alleen de veiligheid verbeteren, maar er ook nog eens mooi uitzien, worden ze een waardevolle toevoeging aan je interieur.

trapleuning-zwart

Het belang van trapleuningen in je interieur

Als je gaat verbouwen of verhuizen, zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Vaak concentreren we ons op grote veranderingen zoals het herinrichten van de woonkamer, het upgraden van de keuken of het opfrissen van de badkamer. Tijd om daar verandering in te brengen, want trapleuningen zijn echt de moeite waard om direct mee te nemen in iedere verbouwing of renovatie!

Trapleuningen bieden natuurlijk een stukje ondersteuning en stabiliteit bij het gebruiken van de trap. Een belangrijke reden om een trapleuning te plaatsen of te vervangen is dan ook veiligheid. Een goed geplaatste en stevige leuning kan het risico op valpartijen aanzienlijk verminderen.

Trapleuningen hoeven echter niet saai te zijn. Er zijn talloze ontwerpen, materialen en afwerkingen beschikbaar om bij jouw interieur te passen. Je kunt ze aanpassen aan de stijl van je huis, waardoor ze niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn.

En als je ooit besluit om jouw huis weer te verkopen, kunnen goed ontworpen en geïnstalleerde trapleuningen een verkoopargument zijn. Potentiële kopers zien dit als een teken van zorgvuldige aandacht voor detail en veiligheid, wat de waarde van jouw huis kan verhogen.

Hoe trapleuning vervangen?

Het vervangen van een trapleuning is helemaal niet moeilijk. Je kunt de posities van de trapleuninghouders overnemen in de nieuwe trapleuning, zodat de leuning één op één verwisseld kan worden. Je hoeft dan geen oude bevestigingsgaten weg te werken of op nieuwe plekken gaten te boren. Dat is wel zo makkelijk!

Welke trapleuning kiezen?

Als je je gaat verdiepen in de wereld van trapleuningen, dan zul je zien dat er ontzettend veel keuze is. Waar doe je nou goed aan? Tegenwoordig zie je dat trends op het gebied van interieur en wonen komen en gaan. Om te voorkomen dat je over een paar jaar alweer uitgekeken bent op je trapleuning, kun je het beste kiezen voor een tijdloze, maar toch stijlvolle leuning. Een goed voorbeeld hiervan is een RVS trapleuning.

RVS is neutraal van kleur en zal nooit verdwijnen uit de interieurwereld vanwege de onderhoudsvriendelijke eigenschappen en hoogwaardige uitstraling. Een andere goede optie is een trapleuning zwart. Zwart heeft een iets stoerdere uitstraling, maar is tegelijkertijd heel neutraal en past overal bij. Kijk vooral naar wat je zelf mooi vindt en wat het beste past bij je huis en je smaak.

Oude trapleuning opknappen

Vind je het toch te veel werk om een trapleuning te vervangen? Je kunt er ook voor kiezen om alleen de trapleuning houders van je bestaande leuning te vervangen. Een houten trapleuning met aluminium trapleuninghouders wordt bijvoorbeeld weer helemaal van deze tijd met roestvrij stalen, zwarte of messing leuninghouders. Je zult zien dat alleen al de trapleuning beugels een groot verschil maken in de uitstraling van je leuning.