Zo kan je als vrouw je libido verhogen

Geplaatst door

Als vrouw is het niet altijd makkelijk om je libido op peil te houden. Je hebt het druk met je werk, gezin en huishouden, waardoor je zin in seks soms ver te zoeken is. Gelukkig zijn er een aantal manieren om als vrouw je libido te verhogen, zodat je weer kunt genieten van seksuele intimiteit met je partner. 

libido verhogen vrouw

Zo kan je als vrouw je libido verhogen

1. Voldoende slaap

Als je niet genoeg slaapt, ben je moe en heb je waarschijnlijk minder zin in seks. Zorg daarom voor voldoende slaap. Ga op tijd naar bed en probeer 7 à 8 uur per nacht te slapen. Heb je jonge kinderen die je ’s nachts wakker houden? Probeer dan overdag een dutje te doen en vraag je partner om in het weekend een paar uurtjes op de kinderen te letten. Een uitgerust lichaam is niet alleen positief voor je libido maar ook voor je humeur! 

2. Een warm bad

Heb je veel stress? Trakteer jezelf dan op een warm bad. Tijdens het badderen ervaar je automatisch minder stress, je spieren worden soepeler en je bloedsomloop neemt toe. Het warme water zorgt ervoor dat je sneller in de stemming komt. Daarnaast voel je je lekker fris en schoon, wat een positief effect heeft op je zelfvertrouwen. 

3. Self-care

Vrouwen die zichzelf telkens vergeten omdat ze zo’n druk leven hebben, kunnen zich hierdoor niet 100% vrouw voelen. Zorg daarom goed voor jezelf en plan voldoende me-time in. Schrijf het desnoods in je agenda wanneer je tijd voor jezelf neemt. Maak een afspraak bij de kapper of schoonheidsspecialiste, of ga een namiddagje shoppen en koop iets moois voor jezelf. Je zal je goed in je vel voelen en dat komt je libido zeker ten goede.

4. Gezonde voeding

Ook door gezond te eten, kan je jouw libido verhogen. Groenten en fruit zijn heel belangrijk, net als gezonde vetten. Voorbeelden van gezonde vetten zijn vette vis, avocado’s en eieren. Je lichaam zal beter presteren wanneer het deze voedingsstoffen binnen heeft én de omega 3 vetzuren geven je meer zin in seks. Beperk de inname van alcohol en suiker want deze dragen juist bij aan een laag libido. 

5. Vitamines

Naast gezonde voeding kan je multivitaminen nemen zodat je zeker bent dat je niets tekort komt. Zeker tijdens de koude wintermaanden kan je lichaam wel wat extra vitamientjes gebruiken. Een goed voorbeeld hiervan is vitamine D. In het najaar kan je al snel een vitamine D tekort hebben waardoor je je minder goed kunt voelen. Twijfel je of je vitaminen tekort komt? Laat je bloed dan eens onderzoeken bij de huisarts.

6. Online seksshop bezoeken

Hoe je libido boosten? Vandaag de dag hoef je niet meer naar een sekswinkel in de stad te gaan om je seksuele fantasieën te prikkelen. Er zijn tal van online seksshops die je makkelijk een bezoekje kunt brengen. In online seksshops vind je niet alleen seksspeeltjes, maar bijvoorbeeld ook sexy lingerie en kleding. Door sexy kleding te dragen, zal je je meteen aantrekkelijker voelen en dat uitstralen naar je partner.

7. Libido verhogende middelen

Ten slotte kan je gebruikmaken van libido verhogende middelen voor vrouwen zoals deze Pjur My Spray. Soms heb je als vrouw gewoon nét dat tikkeltje meer nodig om je zin in seks te prikkelen en daar hoef je je echt niet voor te schamen. Een man wil soms ook zijn libido verhogen en gebruikt hiervoor bijvoorbeeld erectiepillen. Waarom zou jij als vrouw dan geen stimulerend middel mogen gebruiken?  

Dit zijn een aantal manieren om als vrouw je libido te verhogen. Uiteraard zijn er een heleboel factoren die voor een laag libido kunnen zorgen. Denk aan bepaalde medicatie zoals antidepressiva of de anticonceptiepil. Maar ook als je ongelukkig bent in je relatie, veel stress hebt of gewoon niet lekker in je vel zit, kan je zin in seks verminderen. In deze gevallen is het dus zeker niet zo vreemd dat je seksuele verlangens soms fluctueren. 

Veel liefs,
Vanessa xxx