Zo wordt klussen een makkie: een goede voorbereiding halveert het werk

Geplaatst door

Of je nu een doorwinterde handige Harry of Harriëtte bent of eerder een klusser wanneer het echt niet anders kan, soms is het noodzakelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken. Al is het maar om een kapstok op te hangen, een lamp te vervangen of een ander klein klusje uit te voeren. Vaak heb je toch wat extra hulpmiddelen nodig. Veel mensen bewaren hun gereedschap in de garage of in de kelder, al dan niet geordend in een gereedschapsbak. Maar ook wanneer je alles in je gereedschapsbak hebt gestopt, is het meestal nog even zoeken naar alle spullen die je nodig hebt om aan het klussen te kunnen gaan. En dit is voor de meeste mensen al een heel grote drempel die ervoor zorgt dat veel klusjes gewoon blijven liggen. Om dit te voorkomen, bestaat er gelukkig de ideale oplossing!

klussen

Orde in de chaos

Om snel en efficiënt aan het klussen te kunnen gaan, is het belangrijk dat je weet waar al je gereedschap exact ligt. Door gebruik te maken van een gereedschapswagen, leeg bij aankoop, kun je zelf orde in je chaos scheppen. Het principe is ontzettend eenvoudig. Een gereedschapswagen is een kar op wielen, die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. In de gereedschapswagen vind je verschillende laden die je gemakkelijk zelf kunt vullen op de manier die voor jou het gemakkelijkst is. Door elk stuk gereedschap zijn vaste plaats te geven in je gereedschapskar, kun je het overzicht altijd bewaren en vind je alles wat je nodig hebt meteen terug.

Gereedschapswagens bestaan in allerlei soorten en maten. Voor heel geoefende klussers is een groot exemplaar waarschijnlijk het meest vanzelfsprekend, terwijl er voor occasionele handige Harry’s ook kleinere exemplaren te vinden zijn. Bovendien kun je ervoor kiezen om je gereedschapswagen te laten aanvullen met extra gereedschap sets, zoals een set met Torx sleutels of een met Inbussleutels. Ben je niet zo’n rekenwonder? Maak dan zeker gebruik van de module met Engelse gereedschappen. Zo hoef je geen inches meer om te zetten naar centimeters, of omgekeerd.

Maak het jezelf nog gemakkelijker

Je kunt zo’n handige gereedschapswagen leeg of gevuld aankopen. Wanneer je voor een leeg exemplaar kiest, kun je je kar invullen zoals het voor jou het gemakkelijkst is. Weet je niet goed welke materialen en welk gereedschap er zeker niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskar? Dan is een gevuld exemplaar waarschijnlijk meer iets voor jou. Wanneer je zo’n gevulde wagen aankoopt, zit er alles al in wat je nodig hebt om aan het klussen te kunnen gaan. Je kunt ook voor een model van gereedschapswagen kiezen waar je een losse gereedschapskist boven op kunt zetten. Je kunt er zelfs voor kiezen om je gereedschapswagen alvast te laten voorzien van rubberen matten, die al jouw gereedschap beschermen.