3 Tips om je koffiezetapparaat te onderhouden

Geplaatst door

De meeste Belgen kunnen niet zonder hun dagelijks kopje koffie. Koffie past binnen onze samenleving en zorgt voor gezelligheid. Wanneer iemand op bezoek komt, mag een kopje koffie zeker niet ontbreken. De meeste mensen hebben thuis dan ook een koffiezetapparaat staan. Hoewel we gek zijn op het drinken van koffie, onderhouden we ons koffiezetapparaat eigenlijk niet zo goed. En dat is zonde, want hierdoor vermindert de kwaliteit van de koffie en kan het apparaat sneller stuk gaan. Hoog tijd dus om hier verandering in te brengen! In dit artikel deel ik drie tips om je koffiezetapparaat te onderhouden.

hoe onderhoud je een koffiezetapparaat

Hoe onderhoud je een koffiezetapparaat?

1. Koffiezetapparaat ontkalken

Als je koffie zet, gebruik je natuurlijk ook water. Jammer genoeg zit er in het water in België flink wat kalk verstopt. Op sommige plekken in België zelfs ontzettend veel. Wanneer er regelmatig koffie wordt gezet, zal het kalk op den duur een laagje vormen in het apparaat. Hierdoor zal het minder goed gaan werken en uiteindelijk kan het zelfs helemaal kapot gaan. Daarom is het heel belangrijk om je koffiezetapparaat regelmatig te ontkalken. Hoe je dat het beste aanpakt, kan je hier lezen.

2. Waterfilter gebruiken

Wil je minder werk hebben aan het onderhoud van je koffiezetapparaat? Dan kan je ervoor kiezen om een Berkey waterfilter aan te schaffen. Dit is niet alleen handig voor kleine, huishoudelijke apparaten maar ook als je graag water uit de kraan drinkt. Dankzij de waterfilter worden alle mogelijke schadelijke stoffen uit het water verwijderd. Daarnaast zal ook een groot deel van het kalk verwijderd worden. Wanneer je een waterfilter gebruikt, hoef je jouw koffiezetapparaat veel minder vaak te ontkalken. Op die manier bespaar je jezelf dus ontzettend veel werk! Op de website van Berkeyexpert vind je meer info en kan je alle waterfilters voor thuis bekijken. 

3. Kleine onderdelen reinigen

Een waterfilter mag dan wel het grootste deel van het werk wegnemen, maar er zijn nu eenmaal onderdelen van het koffiezetapparaat die iedere dag gereinigd moeten worden. Als je bijvoorbeeld een koffiezetapparaat met melkonderdelen gebruikt, dan zal je deze elke dag moeten reinigen om bacteriën en schimmels te voorkomen. Maar geen zorgen: dit vergt slechts enkele minuten werk!

koffiezetapparaat onderhouden

Als je iemand bent die zo min mogelijk tijd wilt besteden aan het onderhoud van het koffiezetapparaat, dan is een waterfilter écht iets voor jou. Door een waterfilter te gebruiken, zal je de koffiezet minder vaak moeten ontkalken. Bovendien kan je zorgeloos water van de kraan drinken aangezien het kalk wordt verwijderd. Hierdoor hoef je dus geen water meer te kopen in de supermarkt en dat scheelt weer flink in de portemonnee. Win-win!

Veel liefs,
Vanessa xxx