Een reis naar Canada: dit moet je weten

Geplaatst door

Canada is één van de grootste landen op de wereld en heeft dus enorm veel te bieden. Van prachtige sneeuwachtige landschappen tot schitterende meren en natuurparken. Daarnaast biedt het land heerlijk eten en vriendelijke mensen. Een rondreis met de auto door Canada met kinderen is een fantastisch idee! In dit artikel zullen we enkele praktische reistips met je delen! Lees snel verder zodat je je vakantie zo snel mogelijk kunt boeken.

reis naar canada

De afstanden

Canada is een gigantisch land: het heeft een oppervlakte van ruim 9,8 miljoen vierkante kilometer! Je kunt je dus wel voorstellen dat de afstanden die je aflegt tijdens je rondreis in Canada nogal flink zullen zijn. Het is goed om van tevoren te bepalen waar je naartoe gaat, welke bezienswaardigheden jullie willen bezoeken en in welke hotels jullie slapen. Op deze manier kun je een route uitstippelen en kom je erachter hoe lang je in de auto zit.

Het weer

Omdat Canada zo groot is, kent het ook enorm veel verschillende landschappen en klimaten. De temperatuur en het weer verschilt dus tussen de verschillende Canadese gebieden. Zijn jullie van plan in de zomer naar de Canadese bergen te reizen? Houd er dan rekening mee dat de temperaturen hier relatief laag liggen en dat het niet uitzonderlijk is dat het hier in deze periode regent! Bezoek je met het gezin de westkust in de zomermaanden? Pak dan t-shirts en korte broeken in, want het kan hier makkelijk warmer dan 30 graden worden!

Het tijdsverschil en de tijdzones

Canada kent zes verschillende tijdzones. Dit is wederom te wijten aan het enorme oppervlakte van het land. In Canada is het altijd een aantal uur vroeger dan in Nederland. Dit varieert per tijdzone van vierenhalf uur eerder dan in Amsterdam tot negen uur eerder! Houd rekening met dit tijdsverschil in de planning van je rondreis. Zo is het belangrijk om rustig aan te doen vanwege de jetlag!

Tweetalig

Bonjour! of Hello! Het kan beide in Canada! In de provincies Quebec spreekt de meerderheid van de bevolking enkel Frans. De bewoners van deze provincie zijn enorm trots op hun taal en waarderen het als je het gesprek in het Frans begint, ook al ben je hier niet vloeiend in. Wanneer zij merken dat je je best doet zullen ze je in het Engels verder helpen.

Reizen naar Canada is een droom voor velen! Door rekening te houden met bovenstaande punten kun je de perfecte rondreis plannen met je gezin. Ontdek de wonderen van Canada en creëer blijvende herinneringen met je partner en je kind(eren). Veel reisplezier!