Ontdek Nieuw-Zeeland met het gezin

Geplaatst door

Hoe leuk is het om met familie de wereld te ontdekken? Door het maken van prachtige reizen leer je als familie nieuwe culturen kennen, de natuur appreciëren en creëer je onvergetelijke herinneringen. Hebben jullie al een idee waar jullie volgende zomer naartoe gaan? Wat dacht je van een rondreis door Nieuw-Zeeland met het hele gezin? Twijfel je? In dit blog zullen we je vertellen wat er jullie in dit prachtige land te wachten staat.

rondreis nieuw-zeeland

Flora en fauna

Je zou het misschien niet verwachten, maar Nieuw-Zeeland heeft enorm veel verrassingen op het gebied van flora en fauna te bieden. Er zijn weinig landen waar je zoveel verschillen in klimaat en landschap hebt als in Nieuw-Zeeland. Van ijskoude gletsjers en besneeuwde bergen tot tropisch regenwouden en prachtige stranden. Prachtig om te zien! Door al deze verschillende klimaten leven er ook veel verschillende dieren in het land. Denk aan zeehonden, dolfijnen, hagedissen, kiwi’s en pinguïns! 

Maori

Nieuw-Zeeland is de perfecte plek om nieuwe culturen te leren kennen. In het land woont nog een grote groep inheemse volkeren die hun cultuur graag behouden en met veel liefde met andere delen. Het gaat hier over de Maori! Je kent het volk wellicht van de Haka-filmpjes die zo nu en dan viral gaan. Het is een prachtige ervaring om deze Haka in het echt waar te nemen en verhalen te horen van de Maori zelf.

De perfect locatie voor een roadtrip

Nieuw-Zeeland is de ideale plek voor een prachtige rondreis. Los van de adembenemende flora en fauna en de leerzame cultuur biedt het land veel mogelijkheden voor liefhebbers van een roadtrip. Zo is het mogelijk om zelf een auto te huren en het land op je eigen tempo te ontdekken. Daarnaast is het fijn dat Nieuw-Zeeland relatief klein is. In vier weken kun je gemakkelijk alle highlights van de prachtige locatie zien, zonder dat je het idee hebt dat je veel hebt gemist. In tegenstelling tot Australië hoef je hier geen keuze te maken tussen welk deel van het land je wil zien!

Op vakantie naar Nieuw Zeeland met de kinderen is één van de beste keuzes die je kan maken als het gaat om het opdoen van nieuwe ervaringen. Nieuw-Zeeland is een prachtige locatie die je als West-Europeaan zal verrassen op de beste manier! Boek een vakantie en pak al je spullen in! We wensen je een fijne vakantie in het prachtige Nieuw-Zeeland.