Waarom een ovale tafel kiezen? Alle voordelen op een rij

Geplaatst door

Ovale tafel kiezen – Wil je een nieuwe eettafel kopen? Tegenwoordig zijn er tal van tafels om uit te kiezen. Wellicht ben je geneigd om een ronde of rechthoekige tafel aan te schaffen. Mijn tip is om deze gedachte even opzij te zetten en eens naar een ovale tafel te kijken. Een ovale eettafel brengt heel wat voordelen met zich mee. In samenwerking met Meubols zet ik alle voordelen op een rijtje! 

waarom een ovale tafel kiezen

Waarom een ovale tafel kiezen? 

1. Een ovale eettafel heeft de perfecte vorm 

Een ovale eettafel is unieker, speelser en zachter dan een rechthoekige of vierkante tafel in de keuken of woonkamer. Doordat er geen strakke lijnen in het interieur aanwezig zijn, ziet de eethoek er direct veel gezelliger uit. Kijk maar eens naar deze eiken organische eettafel van Meubols. Met deze tafel haal je een prachtige eyecatcher in huis! Het eikenhout zorgt tevens voor een warme, knusse sfeer waardoor de gezelligheid nog meer centraal staat. 

Naast de gezelligheid die deze tafel met zich meebrengt, is de vorm ook zeer kindvriendelijk. Er zijn immers geen scherpe hoeken waar kleine kinderen zich aan kunnen bezeren. Wel zo handig, toch? 

meubels kiezel

2. Veel zitplaatsen

Als je een groot gezin hebt of als er regelmatig bezoek over de vloer komt, dan zorgt een ovale eettafel alvast voor genoeg zitplaatsen. Een ovale tafel van 200 centimeter biedt reeds ruimte voor zes eetkamerstoelen. Heb je onverwacht een extra eter? Dan schuif je er makkelijk een stoel bij! Uiteraard gaat dit om een gemiddeld aantal zitplaatsen, want de hoeveelheid zitplaatsen is ook afhankelijk van het type stoelen. Een bijkomend voordeel van een ovale tafel is dat je alle tafelgenoten goed kunt aankijken en dat praat praat een stuk gezelliger. 

Tip: kies voor beige eetkamerstoelen want deze zijn momenteel ontzettend hip! 

3. Voldoende doorloopruimte

Heb je een smalle eetruimte? Ook dan is een ovale tafel een aanrader. Aangezien de tafel geen hoeken heeft, kan je er makkelijk omheen bewegen. Hierdoor is een ovale tafel tevens ideaal om in een ruimte te plaatsen die ook als doorloopruimte geldt. Natuurlijk moet je hierbij wel rekening houden met de breedte van de ruimte. Een ovale tafel is dikwijls wat breder in het midden dan een rechthoekige tafel.

eettafel ovaal

Kan een ovale tafel tegen de muur? Een ovale eettafel tegen muur plaatsen is mogelijk, maar je kunt deze niet zo strak tegen de muur zetten als een rechthoekige tafel. Dit is wel iets om mee rekening te houden als je een ovale tafel aanschaft, maar verder zijn er alleen maar voordelen aan een ovale vorm. Ik ben alvast helemaal fan! Jij ook? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *