Hoe kom je af van donkere kringen onder ogen?

Geplaatst door

Als je in de spiegel kijkt en donkere kringen onder je ogen ziet, dan word je daar niet echt vrolijk van. Diverse factoren zoals vermoeidheid, stress en een ongezonde levensstijl kunnen deze donkere verkleuring veroorzaken. Maar ook erfelijkheid, huidveroudering en allergieën spelen een belangrijke rol. Hoe kom je af van donkere kringen? In dit artikel deel ik een aantal handige tips die je kunnen helpen om donkere kringen onder ogen te verminderen. 

hoe kom je af van donkere kringen

Hoe kom je af van donkere kringen onder ogen? 

1. Remescar crème tegen donkere kringen

Allereerst is het belangrijk om een goede crème tegen donkere kringen te gebruiken. Bij de drogist zijn tal van goedkope oogcrèmes te koop, maar dikwijls geven deze toch niet het gewenste resultaat. De Remescar Wallen & Donkere Kringen Crème is een tikkeltje prijziger maar werkt wel ontzettend goed tegen donkere kringen onder ogen. Check de lovende reviews maar eens!

Het gebruik is heel makkelijk. Je brengt de crème aan, laat deze enkele minuten inwerken en je merkt direct een zichtbaar verschil na de eerste applicatie. De Remescar crème is geschikt voor alle huidtypes en kan perfect gecombineerd worden met make-up. 

Handig om te weten: dankzij de unieke combinatie van kleimineralen en een bipeptidecomplex vermindert de Remescar crème ook vochtophoping onder de ogen. Mocht je dus ook last van wallen hebben, dan pak je met de Remescar crème meteen twee problemen aan. Bye bye vermoeide ogen!

welke crème tegen donkere kringen

 2. Gezonde levensstijl

Een ongezonde levensstijl kan de huidbarrière rond de ogen verzwakken, wat ervoor zorgt dat donkere kringen sneller zichtbaar worden. Gelukkig kan je de schade beperken door het maken van bewuste en gezonde keuzes. Drink minstens 1,5 liter water per dag, eet gezond en gevarieerd, beperk je zoutinname, vermijd alcohol en stop met roken. Als je in het algemeen goed voor je lichaam zorgt, dan zal je waarschijnlijk ook minder last van donkere kringen onder je ogen hebben.

3. Schoonheidsslaapje

Wanneer je te weinig slaapt, stapelt de hoeveelheid vocht rond je ogen zich op met zwelling tot gevolg. Daarnaast worden ook donkere kringen beter zichtbaar, want door het gebrek aan slaap word je bleker. Als je donkere kringen wilt verminderen, dan is een goede nachtrust essentieel. Hoeveel slaap je nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon, maar gemiddeld acht uur zou het minimum moeten zijn. Vind je het toch lastig? Check dan deze 5 hulpmiddelen om beter te slapen.

donkere kringen onder ogen

4. Zonbescherming

Ten slotte is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon. En dan bedoel ik niet alleen je lichaam, maar ook je gezicht. Een dagcrème met SPF 30 tot 50 is ideaal. Mocht je dagcrème geen SPF bevatten, dan kan je eerst je dagcrème aanbrengen en daarna je zonnebrandcrème. Draag je graag make-up en hou je niet van dat blinkende laagje zonnecrème? Dan kan je make-upproducten met SPF gebruiken. Vergeet ook zeker niet om je zonnebril op te zetten als je naar buiten gaat!

Veel liefs,
Vanessa xxx