Aha! Zo kan je makkelijk het bbq rooster schoonmaken

Geplaatst door

Bbq rooster schoonmaken – Met het mooie weer in het vooruitzicht wordt de barbecue weer uit de schuur gehaald. Veel vlees, lekkere salades erbij en natuurlijk een flinke dosis gezelligheid. Waar we minder naar uitkijken, is om na afloop het grillrooster schoon te maken. Gelukkig hoef je geen uren meer te schrobben want met onderstaand trucje krijg je dat vieze grillrooster binnen een mum van tijd schoon!

bbq rooster schoonmaken

Bbq rooster schoonmaken

Van verschillende ontvetters tot schrobben met aluminiumfolie, je hebt het vast allemaal al eens geprobeerd om het grillrooster van de barbecue schoon te krijgen. Een aangekoekt rooster schoonmaken gaat best goed met een bal van aluminiumfolie. Je hoeft maar even met de bal te schrobben en het aangekoekt eten komt los. Helaas is zo’n bal niet ideaal om vet van het rooster te verwijderen. Wat daarentegen wél goed werkt is baking soda en afwasmiddel!

Bbq rooster schoonmaken met soda en afwasmiddel

Je kunt een bbq rooster schoonmaken met baking soda en afwasmiddel. Zo ga je te werk: laat de barbecue afkoelen en haal het rooster er vanaf. Vul de gootsteen of een emmer met warm water en ongeveer 115 gram baking soda. Neem dan een klein schaaltje en doe hier een beetje afwasmiddel en baking soda in. Roer dit goed door elkaar totdat er een pasta ontstaat. Breng deze pasta aan op het bbq rooster en laat dit een halfuurtje intrekken. Schrob daarna het rooster goed schoon in het warme water en voilà, je grillrooster is weer klaar voor de volgende barbecue!

In plaats van uren te schrobben, ben je er nu in zo’n 40 minuten vanaf. En dat terwijl je zelf heel weinig hoeft te doen want je moet gewoon 30 minuten wachten totdat de pasta in het grillrooster is getrokken. In die tijd kan jij lekker nagenieten van je tuinfeest met een lekker drankje erbij!

Tip: wil je een bbq die je verder niet schoon hoeft te maken? Kijk dan eens naar een kamado. Een kamado is gemaakt van keramiek en reinigt zichzelf wanneer je de bbq gewoon even behoorlijk warm laat worden. Zo hoef je je alleen over het rooster te ontfermen, waar je nu je dit artikel gelezen hebt zo mee klaar bent.