Een tuinfeest organiseren: 5 tips

Geplaatst door
Het is volop zomer en dat betekent mooi weer, vakantie en barbecues. Kortom, de ideale periode om een tuinfeest te organiseren! Wil jij graag een tuinfeest organiseren, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geef ik 5 tips voor een onvergetelijk feestje in je tuin. Laat die zomerse cocktails maar komen!
 
tuinfeest

1. GEEF EEN LEUK THEMA AAN JE TUINFEEST

Je kan je gasten natuurlijk gewoon uitnodigen voor een gezellige avond, maar wellicht is het een leuk idee om je tuinfeest een thema te geven. Kijk gerust eens online en haal er toffe ideeën uit. Denk bijvoorbeeld aan een 90’s feestje of een Spaanse avond. Vraag je gasten niet alleen om zich te verkleden, maar trek het thema ook door naar de inrichting, het eten, de muziek enzoverder. 
 
2. ZORG VOOR EEN WARM WELKOM
 
Je gasten uitnodigen is natuurlijk één ding, maar je gasten een warme ontvangst geven is ook heel belangrijk. Wil je je gasten op een originele manier welkom heten? Dan is een spandoek een echte aanrader. Spandoeken worden vaak gebruikt om reclame te maken, bijvoorbeeld voor een bedrijf, maar je kan ze ook prima in privé sfeer gebruiken. Dus ook op jouw tuinfeest! Spandoeken zijn goed zichtbaar en maken meteen duidelijk waar het feestje aan de gang is. Heb je geen idee waar je zo’n spandoek kan maken? Bij reclame online kan je makkelijk een design uitkiezen en er een mooie foto en/of leuke tekst op plaatsen. Vervolgens hoef je het spandoek alleen nog op te hangen op een plaats waar iedereen hem goed ziet. Van een hippe eyecatcher gesproken! 
 
3. EEN BARBECUE DOET HET ALTIJD GOED

Je hoeft heus geen uren in de keuken te staan om een viergangenmenu voor te bereiden. Maak het jezelf gemakkelijk en organiseer een lekkere barbecue. Voorzie een zomerse aperitief en enkele hapjes om het tuinfeest in stijl te beginnen. Voor de barbecue zelf is vooral het vlees belangrijk, maar het is uiteraard ook fijn om een lekkere pasta, broodjes, groenten en sauzen op tafel te zetten. En het dessert? Frisse ijsjes natuurlijk!
 
tuinfeest
Vind je het moeilijk om te bepalen hoeveel eten je precies nodig hebt? Bij twijfel koop je beter teveel dan te weinig. De restjes eet je gewoon de volgende dag op (hoef je niet te koken!) of geef je aan je gasten mee. Op die manier gaat er niets verloren en doe je er nog iemand plezier mee. 
 
4. ZORG VOOR VOLDOENDE SFEERVERLICHTING
 
Ben je van plan om het feestje ‘s avonds te organiseren? Voorzie dan sfeervolle buitenverlichting. Het wordt namelijk sneller donker dan je denkt, ook in de zomer. Je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van lampionnen, fakkels, lantaarns en kaarsen. Als het mogelijk is, verwerk de verlichting dan zoveel mogelijk in bomen en struiken voor een sfeervol effect. 
 
5. GEEN FEESTJE ZONDER MUZIEK
 
Tenslotte mag wat zomerse muziek zeker niet ontbreken op je tuinfeest. Je hoeft hiervoor geen DJ in te huren. Tegenwoordig is het heel makkelijk om aan toffe muziek te komen. Bijna alle muziek is te vinden op Spotify of Youtube. Let wel op: bij een tuinfeest moet je ook rekening houden met de buren. Niet iedereen vindt het leuk om om middernacht nog de Macarena uit de boxen te horen knallen. Probeer dus niet voor overlast te zorgen met je muziek. Of nodig je buren gewoon gezellig uit om mee te feesten, dat kan ook! 
 
tuinfeest

Heb jij al een tuinfeest op de planning staan deze zomer?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx