Van veranda naar tuinkamer: het hele jaar genieten!

Geplaatst door

Van veranda naar tuinkamer – Steeds meer mensen hebben een overkapping of veranda in de tuin. Het is een fijne plek om beschut te zitten en van je tuin te genieten. Echter maak je er vooral gebruik van tijdens de warme maanden en niet zozeer in het najaar. Aangezien het in België slechts een paar maanden mooi weer is, is dat toch wel een spijtige zaak. Je wilt natuurlijk het liefst het hele jaar door genieten van je tuin. Hoe kan je daarvoor zorgen? Als je reeds een overkapping of veranda hebt, is de oplossing makkelijk. Je kunt namelijk van je veranda een tuinkamer maken en zo het hele jaar door genieten!

van veranda naar tuinkamer

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een aparte ruimte die grotendeels is voorzien van glas. Het kan bijvoorbeeld een veranda zijn die tegen de woning is gebouwd, maar het is ook mogelijk om een tuinkamer te maken van de overkapping die in je tuin staat. Een veranda of overkapping ombouwen tot een tuinkamer is niet zo moeilijk als je misschien wel denkt. Het enige waar je moet op letten is dat de ruimte afgesloten kan worden voor de weersomstandigheden. 

Zo kan je jouw veranda voorzien van een glazen voorgevel. Op die manier kan je er ook tijdens de koudere maanden gebruik van maken omdat je heerlijk beschut kunt zitten. De Serre Specialist is een specialist in luxe houtbouw. Je kunt gratis advies vragen over het ombouwen van je overkapping of veranda naar een tuinkamer serre

tuinkamer serre

Van veranda naar tuinkamer: hoe pak je dat aan?

Een open veranda kan je niet zomaar dichttimmeren. Zo creëer je heel erg het effect van een tuinhuis of gesloten schuur, terwijl je juist graag open van je tuin wilt genieten. In dat geval is een glazen schuifwand een betere optie. Tijdens de koude wintermaanden hou je deze wand gesloten. Je kunt zelf een glazen schuifwand plaatsen, maar je kunt deze ook laten plaatsen.

Door de glazen wanden in je veranda kan je nog altijd genieten van je tuin. Daarnaast kan je de schuifwanden in de zomer helemaal openen zodat je het effect van een open veranda creëert. Als je heaters in je tuinkamer plaatst, dan kan je het er ook tijdens koudere maanden verwarmen tot een lekker warme temperatuur. 

tuinkamer

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en serre?

Veel mensen gaan er vanuit dat een tuinkamer en serre hetzelfde zijn, maar dat klopt niet. Een serre is een vast onderdeel van je woning die je bijvoorbeeld bij de woonkamer of keuken kunt trekken. Aangezien een serre flink geïsoleerd is, hoef je er niet apart te stoken en dat is goed voor je energierekening

Een tuinkamer daarentegen maakt geen deel uit van je woning. Een tuinkamer is niet geïsoleerd waardoor er een goede scheiding moet zijn tussen de woning en tuinkamer. De tuinkamer kan wel verwarmd worden door middel van een kleine kachel of heaters. Hiermee kan je de ruimte verwarmen wanneer dat nodig is en gaat er niet onnodig energie verloren. 

uitbouw serre

Je leest het: een tuinkamer of uitbouw serre is een uitstekende oplossing om het hele jaar door van je tuin te genieten. Doordat de ruimte grotendeels uit glas bestaat, heb je een vrij uitzicht over je tuin en de natuur. Het is een heerlijke plek om samen te vertoeven met familie en vrienden. Ook tijdens de koudere maanden want dan doe je gewoon de glazen schuifwand dicht en kan je de ruimte verwarmen. Op die manier maak je dus een aangenaam plekje om in ieder seizoen van je tuin te kunnen genieten!

Veel liefs,
Vanessa xxx