Moestuinieren met kinderen: handige moestuinlessen en leuke kinderactiviteiten

Geplaatst door

Moestuinieren met kinderen – Helaas zijn er nog steeds kinderen die niet weten dat melk van een koe komt en groenten niet groeien in de supermarkt. Daarom is het juist zo leuk om samen met hen te moestuinieren. Niet alleen leren ze waar voedsel vandaan komt, maar ze zijn ook lekker bezig in de buitenlucht. Bovendien smaken verse groenten véél beter als je ze zelf verbouwd hebt. Maar hoe leg je een moestuin aan en hoe houd je deze bij? Wat zijn leuke activiteiten en weetjes om kinderen actief betrokken te houden?

Moestuinierenmetkinderen.nl is een speciaal hiervoor ontwikkeld platform boordevol leuke natuurweetjes, proefjes en opdrachten, lekkere recepten en duidelijke online moestuinlessen. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, groene vingers of niet, hiermee leg je probleemloos, samen met je kind of kleinkind, een prachtige moestuin aan waarmee jullie het hele jaar door kunnen genieten van heerlijke verse groenten en fruit.

moestuinieren met kinderen

Door samen te moestuinieren zien kinderen met eigen ogen hoe een zaadje uitgroeit tot een heerlijke pompoen, aardappel of aardbei en leren spelenderwijs over de natuur en waar het eten vandaan komt dat ’s avonds op hun bord ligt. Moestuinierenmetkinderen.nl biedt keuze uit diverse abonnementen zodat je zelf kunt bepalen of je toegang wilt krijgen tot de kinderactiviteiten, de kleuteractiviteiten, de speciale online moestuinlessen of een combinatie hiervan.

Moestuinieren met kinderen: online cursus

Met de online cursus ‘Natuurlijk Moestuinieren’ leer je moestuinieren vanaf de basis. Het hele jaar door krijg je wekelijks toegang tot nieuwe lessen, zodat je uiteindelijk toegang krijgt tot 250 lessen. Zo leer je over het bepalen van de bodemsoort, grondbewerking, bemesten, composteren, planten, zaaien en onkruid- en plaagdierbestrijding. Ook leer je over planten en dieren op en rond de moestuin, het klimaat en het weer. De cursus bevat daarnaast veel leuke natuurweetjes zoals de winterslaap van de kikker, bestuiving en de vogeltrek. De informatie in de cursus is geschreven voor volwassenen, maar helder uitgelegd en gemakkelijk door te geven aan kinderen.

moestuin kind online cursus

kinder moestuin pakket

Kinderactiviteiten

De kinderactiviteiten zijn ingedeeld op leeftijd. Zo kun je kiezen voor moestuinieren met kleuters, waarbij je toegang krijgt tot natuurweetjes, tips, recepten, filmpjes en allerlei leuke activiteiten gericht op jonge kinderen. Maar je kunt ook kiezen voor kinderactiviteiten 6-12 jaar, waarbij je toegang krijgt tot meer dan 100 online lessen en activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast recepten en natuurweetjes, vind je hier bijvoorbeeld ook veel leuke proefjes, onderzoeken, teel- en knutselopdrachten.

Persoonlijke ondersteuning

Naast de diverse cursussen en activiteiten biedt moestuinieren.nl ook een webshop met moestuinproducten en kun je extra ondersteuning krijgen via een speciale Facebookgroep waar je vragen kunt stellen. En mocht je er dan nog steeds niet uitkomen, dan kun je zelfs ondersteuning op locatie krijgen bij de aanleg of onderhoud van je moestuin of bij het uitvoeren van de activiteiten.

Er is al een abonnement op moestuinierenmetkinderen.nl vanaf € 4,99 per maand. 

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Hoe maak je een boswandeling leuk voor kinderen? 

6 Knutselideeën voor tijdens schoolvakanties