Kies voor een wandelvakantie: 3 droombestemmingen

Geplaatst door

Ben je op zoek naar een bestemming voor jouw volgende vakantie? Vergeet dan de dagen van luieren op het strand en slenteren door steden. Het is tijd om actief te worden en het avontuur op te zoeken! In dit artikel inspireren we je met 3 vakantiebestemmingen die jouw hart sneller laten kloppen en je uitdagen. Van een huttentocht tot wildkamperen; er is voor iedereen een avontuur dat past bij hun interesses en niveau. Maak je klaar om uit je comfortzone te stappen en de natuur op een geheel nieuwe manier te ervaren.

wandelvakantie

1. Ontdek meer van Italië

Ben je op zoek naar een onvergetelijke reiservaring die je meeneemt naar één van de meest prachtige en adembenemende delen van Italië? Dan is de reis ‘Natuurparel Mont Avic’ van 360 Explore precies wat je zoekt! Tijdens deze avontuurlijke reis word je omringd door majestueuze bergen, weelderige bossen en kristalheldere meren, terwijl je geniet van prachtige wandelingen! Ook ontmoet je onderweg wilde dieren, zoals steenbokken en de steenarend. Het beste van alles is dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het plannen van jouw reis of het vinden van de beste routes, want onze ervaren gids zorgt voor alles.

2. Ga mee naar het Lake District

Wil je een avontuurlijke reis die je meeneemt naar de prachtige omgeving van het Lake District in het Verenigd Koninkrijk? Dan is de kampeertrektocht ‘Ramble On Lake District’ iets voor jou. Het Lake District staat bekend om een tweedeling: de dalen met onder andere bossen, rivieren en schapen. Maar wanneer je boven op de Fells bent, vind je ruig terrein, bergen en voel je de wind. Deze reis is een mooie afwisseling van deze tweedeling: je ziet een aantal dagen bijna niets anders dan de ruige natuur, maar zodra je in het dal bent, bezoek je uiteraard een gezellige pub. Deze reis zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring in een van de mooiste natuurgebieden van het Verenigd Koninkrijk.

3. Bergwandelen in Zwitserland

Altijd al een huttentocht willen maken in Zwitserland? Ga dan mee met de reis ‘Naar de bronnen van de Rijn’. Als je kiest voor deze reis, dan verken je de prachtige en afgelegen omgeving. Je maakt wandelingen langs beekjes en meertjes, hoogvlaktes waar je de mooiste bloemen tegenkomt en fantastische uitzicht over begkletsjerde bergtoppen. Dit is een stevige huttentocht, maar als je een goede loopconditie hebt dan is dit goed te doen. Tijdens de reis is er een optionele rustdag, waardoor je kunt bijkomen van alle kilometers die je de afgelopen dagen hebt gemaakt. Maar als je deze dag liever wil wandelen; ook geen probleem! We hebben een mooie dagtocht uitgestippeld, waardoor je nog meer van de omgeving ontdekt.

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Niet op vakantie? 5 tips voor een geslaagde zomer