5 Verrassende ideeën om de strijd tegen borstkanker te steunen tijdens de feestdagen

Geplaatst door

Strijd tegen borstkanker – In de kerstperiode hullen we onze huizen in gloed van comfort en nestelen we ons in een dekentje van solidariteit. Het is geen toeval dat Kerstmis geldt als de mooiste tijd van het jaar, vol warmte en naastenliefde. ​Wat dacht je ervan om met de feestdagen je goede voornemens over liefdadigheid ​ ook écht waar te maken? Pink Ribbon vzw, de nationale organisatie tegen borstkanker, licht 5 initiatieven uit om tijdens de feestdagen je groot hart te tonen met hele concrete en ook originele ideeën.

borstkanker steunen tijdens feestdagen

In ons land zijn er 100.000 vrouwen die de feestperiode meemaken terwijl ze behandeling tegen borstkanker ondergaan. 1 vrouw op 9 wordt in de loop van haar leven door de ziekte getroffen. Dus waarschijnlijk ook iemand aan jouw feesttafel. Toon je solidariteit en steun door te bijvoorbeeld je kerstboom een vleugje roze te geven, een donatie op je verlanglijstje te zetten of zelfs je paardenstaart te doneren, waarom niet? ​

5 ideeën om deze feestdagen onvergetelijk te maken door de strijd tegen borstkanker te steunen:

1) Geef uw kerstboom een vleugje roze met kerstballen van Pink Ribbon ​

Wil je een écht bijzondere kerstboom? Je kan de nationale borstkankerorganisatie steunen door Pink Ribbon kerstballen te kopen. Zo maak je jouw boom niet alleen fonkelend en kleurrijk, maar tover je ​ de boom ook meteen om tot een symbool van de strijd tegen borstkanker. Een setje van 3 bonte glinsterende kerstballen kost € 10. De kerstballen zijn van glas en dus zeer waardevol en kwetsbaar, net als alle vrouwen die door de ziekte getroffen worden.

Vul om te bestellen het online bestelformulier in op de Pink Ribbon website en de vzw bezorgt de kerstballen met de grootste zorg. ​

pink ribbon kerstbal

2) Organiseer een kerstinzamelingsactie

De feestdagen is de uitgelezen periode om je hart te laten spreken en samen met vrienden of familie geld in te zamelen voor een goed doel. Op de website Pink Support kan je een online inzamelingsactie organiseren de strijd tegen borstkanker op je eigen manier te steunen. Betrek je collega’s erbij en breng je bedrijf in beweging, of steek samen met je buren de handen uit de mouwen.

Hoe begin je er aan? Bezoek het platform Pink Support om de vele ideeën voor fondsenwerving te ontdekken en je eigen idee heel eenvoudig stap voor stap uit te werken.

3) Zet een donatie op je verlanglijstje

Kom verrassend uit de hoek en zet op je verlanglijstje een donatie voor de strijd tegen borstkanker. Elk bedrag is welkom! Pink Ribbon gebruikt de ingezamelde fondsen voor concrete projecten ter ​ preventie van borstkanker, om de ziekte tijdig op te sporen en voor psychosociale ondersteuning van (ex-)patiënten en hun familie. Schenken kan je via de website van de Koning Boudewijnstichting. Individuele en bedrijfsgiften aan het Pink Ribbon Fonds zijn vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar voor 45%. Dus € 40 kost je eigenlijk maar € 16! ​

4) Kies voor een cadeau met een hart

Wil je een tastbaar cadeau onder de boom leggen , maar toch dat extra vleugje van solidariteit mee verpakken? Hippe hoodies, praktische totebags, leuke mokken of originele kussens… Pink Ribbon heeft veel toffe items voor onder de kerstboom. Zo sla je twee vliegen in één klap: je schenkt een leuk cadeautje én steunt het goede doel. Ga voor meer inspiratie naar de webshop van Pink Ribbon.

hart onder de riem cadeau

5) Ga voor een korte feestcoupe

Deze had je wellicht niet verwacht. Maar je kan Pink Ribbon ook steunen door je paardenstaart te doneren. Met staarten vanaf 35 cm, gaat en pruikenmaker aan de slag om een pruik van echt haar te maken voor borstkankerpatiënten. Wanneer je naar de kapper gaat voor je feestcoupe, ga dan voor dat korte kopje. Je verrast je gasten én je ​ hebt een mooi kerstverhaal hoe jij het goede doel op een originele manier hebt gesteund. Donatie-enveloppen van Geknipt voor Haar kan je aanvragen via de website van Pink Ribbon.

Bedankt voor je steun en alvast prettige feestdagen!

Persbericht

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 20 ideeën om iets lief voor een ander te doen