Een gin box als leuk cadeau!

Geplaatst door

Gin box – De verjaardag van één van je familieleden of vrienden komt eraan en je hebt geen idee wat je ze moet geven. Dit is een probleem wat veel Nederlanders ervaren en wat soms vrij lastig kan zijn om te overkomen. Vaak lijkt het dan een goed idee om even Google te gebruiken voor suggesties. DIt is natuurlijk zeker wel iets wat je kunt doen, maar soms levert de browser toch geen goede suggesties. Dan is het uiteindelijk toch aan jou om een leuk cadeau te verzinnen voor de jarige jop. Als de jarige boven de 18 is en wel van een drankje houdt, dan is een gin box een perfect cadeau om te geven. Verdiep je er eens in en kijk wat er te vinden valt!

gin box

Maar wat is gin?

Je hebt de term vast wel eens voorbij zien komen, maar misschien weet je niet precies wat het is. Zeker als je het nog nooit geproefd heb en af moet gaan van het uiterlijk, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Gin is een afstammeling van de Nederlandse drank jenever. Het is een gedistilleerde combinatie van water, neutrale alcohol, jeneverbessen en botanicals. Botanicals zijn andere toevoegingen aan de drank bestaande uit plantaardige ingrediënten. Zo krijg je alsnog variatie tussen de drank en heb je nooit hetzelfde.

Daarnaast zijn er nog twee belangrijke eisen waar gin aan moet voldoen om gin genoemd te kunnen worden. Om te beginnen moet de smaak van de gebruikte bessen goed te herkennen zijn en moet de gin per se gedistilleerd worden uit een neutrale alcohol. Ook geldt er in Europa een minimum alcoholpercentage van 37.5%. Het is een vrij speciale drank dus, en zeker wel iets om uit te proberen of te geven als cadeau!

Variatie in gin boxes

Omdat er zoveel variatie is door de botanicals, is er ook variatie in gin gift boxes. Hierdoor kun je de juiste box uitzoeken voor die speciale persoon in je leven. Als je hun smaak niet zeker weet, kun je het altijd eerst even vragen. Op deze manier maak je geen miskoop. Weet je dit eenmaal zeker, dan is het tijd om je te oriënteren op verschillende ingrediënten en smaken van de gins waar je uit kunt kiezen. Een aantal populaire ingrediënten zijn koriander, citroenzeste, maanzaad en nog veel meer. Daarnaast is het ook mogelijk om de grootte van de gin box te selecteren. Geef je liever 50cL in plaats van 70? Dat kan gelukkig!

Veel liefs,
Vanessa xxx