Hoe richt je je woonkamer stijlvol in?

Geplaatst door

Je woonkamer of leefruimte efficiënt en stijlvol inrichten is heel belangrijk. Je brengt er dan ook veel tijd in door en het is het visitekaartje van je woning. Met mijn tips creëer je een gezellige, stijlvolle ruimte waar je tot rust kan komen na een drukke werkdag.

hoe richt je je woonkamer stijlvol in

Gebalanceerd geheel

Je woonkamer inrichten begint bij de basis: de kleur van de muren. Opteer voor een rustige basis als wit of beige en combineer met een accentkleur voor extra sfeer. Deze accentkleur kan je laten terugkomen in accessoires zoals fotokaders, een fauteuil of kussens. Zo creëer je de perfecte balans in je interieur!

Genoeg opbergruimte

Echt tot rust komen thuis, doe je in een nette, cleane woning. Een drukke woonkamer die krioelt van spullen zoals boeken, magazines, papierwerk, pennen, plaids en vaasjes is dus uit den boze. Probeer zoveel mogelijk van deze items op te bergen in kasten of lades. Voorzie zeker voldoende opbergers in je interieur, zoals een handige en stijlvolle wand- of boekenkast. Combineer met een comfortabele fauteuil en een design leeslamp. Zo heb je meteen de perfecte leeshoek!

Trendy meubels

Een woonkamer mag blijk geven van persoonlijkheid. Maak het dus zeker niet te saai. Wijk af van klassieke, standaardmeubels en geef er je persoonlijke touch aan. Kies bijvoorbeeld eens voor een ronde of ovale eettafel in plaats van de gekende rechthoekige variant. Of ga voor velvet eetkamerstoelen in een opvallende kleur.

woonkamer sfeervol inrichten

Sfeervolle verwarming

Een open haard of kachel dient niet enkel om je woning te verwarmen, het is bovendien erg knus en gezellig en geeft een luxe uitstraling aan je ruimte. Kies voor een moderne haard of kachel met een EcoDesign-label. Zo ben je verzekerd van een maximaal rendement.

Vloerkleed

Een gepast tapijt kan meteen de juiste vibe aan je woonkamer geven. Het straalt warmte en gezelligheid uit, en je benut er je vloer mee. Een tapijt of vloerkleed kan ervoor zorgen dat losse onderdelen in je woonkamer een mooi geheel vormen. Heb je een kleine leefruimte? Pas dan op met een té groot tapijt, dat laat de ruimte net kleiner lijken.

Eyecatcher

Maak het geheel niet té druk door meer dan één eyecatcher te kiezen. Ga voor een opvallend item zoals een rode sofa, een knalgele booglamp of een XL-plant. Planten zijn sowieso heel fijn om je kamer een hippe, botanische touch te geven.

Veel liefs,
Vanessa xxx