Geld verdienen met bloggen: zo doe je dat!

Geplaatst door

Geld verdienen met bloggen – Wanneer je al een tijdje meeleest op Vanessablogt, denk je inmiddels wellicht; wat gaaf zo’n blog! Het lijkt me ook ontzettend tof om mijn eigen blog te runnen en daar een extra inkomen mee te verdienen. En tegelijkertijd komt de vraag in je op of het eigenlijk wel echt mogelijk is om geld te verdienen met een blog. Of is dat slechts een fabeltje?

Om alvast vooruit te lopen op de zaken kan ik je alvast verklappen dat je zeker een inkomen kunt opbouwen met een blog. Met mijn website She Can Blog, waar ik tips deel over bloggen, online geld verdienen en ondernemen, verdien ik inmiddels ook een mooi inkomen. En vandaag krijg ik een podium op de mooie blog van Vanessa om aan jou uit te leggen hoe jij dit ook kunt gaan doen! Dus, ben je er klaar voor om ook geld te gaan verdienen met je eigen blog? Lees dan snel verder!

geld verdienen met bloggen

Kun je echt geld verdienen met bloggen?

Waarschijnlijk heb je ze al regelmatig voorbij zien komen. De bloggers die claimen duizenden euro’s per maand te verdienen alleen door te bloggen. Nu zal ik maar direct met de deur in huis vallen en een klein stukje van je nieuwe droom aan diggelen slaan, want een inkomen halen uit een blog op de zeer korte termijn, dat gaat je inderdaad niet lukken.

Maar… deze bloggers die claimen zoveel te verdienen met hun blogs, spreken (meestal) wel de waarheid. Je kunt er namelijk echt goed mee verdienen! Alleen wie er echt een fulltime inkomen uit wil gaan halen moet wel in het bezit zijn van een flinke portie doorzettingsvermogen, discipline, en een grote passie voor schrijven.

Echt geld verdienen lukt namelijk pas wanneer jouw blog genoeg bezoekers ontvangt en je een aardige domeinautoriteit hebt opgebouwd. Het opbouwen hiervan kost nu eenmaal tijd. Mocht dit je plan zijn, zie een blog daarom als een investering op de lange termijn. Je moet er eerst veel tijd en energie instoppen en pas daarna zul je resultaten zien en kun je er de vruchten van plukken.

Het lang moeten wachten op echte resultaten is dan ook de grootste reden waarom de meeste bloggers al snel de handdoek in de ring gooien. In de afgelopen jaren heb ik ze zien komen en gaan. En dat is zonde, want het zijn de bloggers die doorzetten die er uiteindelijk hun fulltime beroep van weten te maken. Het is dus geen makkelijke weg, maar het kan zeker lukken als je er alles aan doet.

bloggen en geld verdienen

Hoe verdienen bloggers geld?

Maar waar moet je beginnen? Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een eigen blog hebt. In deze tutorial leer je hoe je zelf stap voor stap een WordPress website maakt. Denk voordat je begint met bloggen ook goed na over welke onderwerpen je wil gaan schrijven. Door een specifieke blogniche te kiezen geef je richting aan je blog. Dit is van belang, omdat blogs die zich richten op één niche doen het in de zoekresultaten vaak beter dan blogs die over van alles en nog wat schrijven.

Zodra je blog eenmaal staat en je jouw niche gekozen hebt, is het belangrijk om eerst een flinke basis aan content te publiceren en om zoveel mogelijk te leren over bloggen en over zoekmachine optimalisatie (het optimaliseren van je blog voor de zoekmachines, zodat je blogs gevonden zullen worden in Google). Wanneer je eenmaal merkt dat je blogverkeer begint te lopen, kun je gaan nadenken over de manieren die je wilt inzetten om inkomsten te genereren met je blog.

Zo kun je bijvoorbeeld affiliate partner worden voor bekende merken, je eigen printables maken en verkopen, advertenties plaatsen en eigen producten of diensten verkopen via je blog. Ik neem de verschillende opties nog even in het kort met je door:

wat verdien je met bloggen

Geld verdienen met een blog en affiliate marketing

Affiliate marketing is een hele toffe manier om geld te verdienen met je blog! Persoonlijk is dit mijn favoriet, omdat je hier een passief inkomen mee opbouwt. Als affiliate partner werk je samen met een bedrijf en promoot je hun producten of diensten op jouw blog. Wanneer een lezer een aankoop doet bij dat bedrijf naar aanleiding van een klik op jouw affiliatelink, dan verdien jij daar commissie op. Deze commissies lopen uiteen van 4% tot soms wel 50% van de prijs van het product en als jouw blogposts met daarin de affiliatelinks goed gelezen worden, kun je hier heel leuk mee verdienen.

Beginnen is heel eenvoudig: je meldt jezelf aan bij een affiliate marketing netwerk en binnen dat netwerk meld je jezelf aan voor producten of diensten die je wilt promoten. Zodra je jezelf hebt aangemeld voor de producten die je wilt promoten, voeg je gewoon een link ernaar toe op je blog en begin je deze blogpost te promoten op sociale media en in je e- mail nieuwsbrief. En voor je het weet verdien je geld met je blog!

Het nadeel aan affiliate marketing is wel dat je er al flink veel bezoekers en volgers voor nodig hebt om er echt aan te verdienen. Niet iedere lezer klikt namelijk op je links en niet iedereen die op je links klikt, koopt het product. Volgens Adam Enfroy heb je gemiddeld 150 bezoekers nodig om één sale te maken via affiliate marketing.

geld verdienen met affiliate marketing

Verkoop online cursussen

Een andere slimme manier om geld te verdienen met bloggen is het verkopen van een eigen cursus. Door jouw kennis te delen op jouw blog zien jouw lezers je als de expert in jouw vakgebied. Het is dan heel simpel om een verdieping op deze gratis content te verkopen in de vorm van een online cursus. Zo bied ik bijvoorbeeld een cursus Pinterest aan, omdat veel van mijn lezers die op mijn blog terechtkomen ook willen leren hoe zij Pinterest kunnen inzetten voor het aantrekken van meer blogverkeer. Het verkopen van een cursus is daarom een geweldige manier om anderen verder te helpen leren van jouw expertise.

Verkoop printables en andere digitale producten

Het verkopen van printables via je blog is ook een goede manier om een inkomen te halen uit je blog. Dit soort producten zijn vaak gemakkelijk te maken, bijvoorbeeld met designtool Canva en je kunt ze eenvoudig aanbieden via je blog of website. Bovendien zijn digitale producten relatief goedkoop, dus je kunt ze aanbieden tegen een betaalbare prijs.

Stel; je schrijft een blog over het bijhouden van een bullet journal. Dan kun je daar bijvoorbeeld bullet journal stickers bij aanbieden die je zelf ontworpen hebt. Of wanneer je schrijft over solliciteren, kun je er een template voor een CV bij verkopen. Met printables kun je dus alle kanten uit, ze zijn goed te verkopen tegen een leuke prijs en je hoeft echt geen design-wonder te zijn om ze zelf te maken.

wat levert een blog op

Koppel diensten aan je blog

Veel lezers die op je blog terechtkomen, zijn helemaal niet op zoek naar manieren om een vaardigheid zelf te leren. Vaak willen ze juist dat iemand die de kennis in huis heeft het voor hen doet. Zo verkoop ik bijvoorbeeld Pinterest-diensten via mijn blog. Veel ondernemers hebben namelijk helemaal geen tijd om zelf te leren hoe ze Pinterest het beste in kunnen zetten voor hun bedrijf, maar ze hebben op mijn website wel gezien dat ik alle kennis in huis heb om het voor hen te doen.

Er zijn ook mensen die wel een nieuwe vaardigheid willen aanleren, maar dat het liefst in de vorm van 1-op-1 coaching doen. Het is daarom dus heel erg simpel om jouw expertise om te gieten in een dienst die je koppelt aan je website en aanbiedt in je blogs.

Betaald bloggen

Wanneer je blog eenmaal van een bepaald kaliber is, betalen bedrijven maar al te graag voor het plaatsen van gesponsorde content op jouw website. Jij schrijft dan een artikel over dat product met een link naar de website van dat bedrijf en jij ontvangt hier een vergoeding voor terug. Of je wordt betaald voor het plaatsen van een gesponsorde link in de content die je al eerder gepubliceerd hebt. Des te beter je blog loopt en des te hoger je autoriteit, des te meer je op deze manier kunt verdienen. Zeker voor de lifestyle blogs valt er hier veel te halen, omdat er in die categorie vaak gezocht wordt naar bloggers die content willen plaatsen tegen betaling.

hoeveel geld kun je verdienen met een blog

Advertenties

Een laatste optie om geld te verdienen met je blog is het plaatsen van advertenties op je website. Deze optie heb ik bewust als laatste geplaatst. Het plaatsen van advertenties is namelijk pas echt interessant is als je meer dan 30.000 bezoekers per maand ontvangt. Dit komt omdat advertenties je site kunnen vertragen en dit niet opweegt tegen de vergoeding die je hiervoor terugkrijgt als je nog maar weinig bezoekers ontvangt. Eigenlijk zie ik advertenties als de kers op de taart voor wanneer je al een succesvol blog hebt.

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient met bloggen

Hoe lang het duurt om geld te verdienen met bloggen hangt af van veel verschillende factoren. Bijvoorbeeld:

● hoeveel tijd en moeite je erin steekt;
● hoe vaak je blogt;
● hoe goed de content is die je publiceert;
● hoe populair je blog is;
● hoeveel concurrentie je hebt;
● hoe goed je SEO toepast op je website.

Er zijn bloggers die er binnen een jaar een fulltime inkomen mee verdienen, maar ik ken ook bloggers die er na jaren nog amper iets uithalen voor zichzelf.

kan je leven van een blog

Conclusie

Geld verdienen met een blog is echt mogelijk. Wie er hard voor werkt en zichzelf er echt in verdiept, wordt er uiteindelijk ook echt voor beloond. Het kan wel even duren voordat het zichzelf eenmaal uitbetaald, maar wanneer je eenmaal op dat punt bent beland, kun je er ook steeds meer mee verdienen.

Hopelijk heb je vandaag genoeg inspiratie opgedaan om de eerste stappen te zetten richting het monetizen van jouw blog! Meer blogtips en inspiratie nodig? Neem dan ook een kijkje op mijn website She Can Blog.

Veel succes!

Bio Angie: Angie is een Blog- en Pinterest expert en deelt haar tips en tutorials op haar website She Can Blog. Zij heeft haar blog opgezet met als doel om tijd- en plaatsongebonden te kunnen werken en voert haar werkzaamheden tegenwoordig uit vanuit het thuisland van haar man, Servië. Het is haar missie om andere bloggers te inspireren en te helpen hun dromen ook waar te maken.

2 reacties

  1. Het is natuurlijk de droom van elke blogger om er op den duur geld mee te verdienen. Ik denk dat het vooral geduld en hard werken vereist, en dat terwijl veel mensen denken dat het aan komt waaien. En dat is volgens mij precies de reden dat veel bloggers niks (of niet genoeg) verdienen. Een blogging business opzetten is wat anders dan een blogje bijhouden zonder concreet plan, dat blijkt maar weer uit deze post. Dank in ieder geval voor de inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *