5 Belangrijke benodigdheden voor een verbouwing

Geplaatst door

Staat er binnenkort een verbouwing op de planning? Of je nu zelf of met een beetje hulp aan de slag gaat, er zijn een aantal belangrijke benodigdheden voor een verbouwing die je niet mag vergeten. Zeker als je van plan bent om vooral zelf de handen uit de mouwen te steken, zal je over een aantal spullen moeten beschikken. In dit artikel zet ik vijf belangrijke benodigdheden voor een verbouwing op een rijtje, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.

benodigdheden voor een verbouwing

1. Veilige werkkleding en werkschoenen

Tijdens de verbouwing hoef je er niet stijlvol uit te zien. Een veilige outfit is immers het belangrijkste. Check dus even welke werkkleding en werkschoenen je al in huis hebt. Anders is het een goed idee om nog een paar items aan te schaffen. Met een werkpak of overall, stevige werkhandschoenen, veilige werkschoenen en een veiligheidshelm kom je al een heel eind. Daarnaast komen een veiligheidsbril en gehoorbescherming ook goed van pas tijdens het klussen.

2. Een steiger

Ga je een grote verbouwing doen? Dan is het handig om over een stevige steiger te beschikken. Een steiger is onmisbaar voor een optimale werkveiligheid. Als je gaat klussen op hoogte, bijvoorbeeld stukadoren of schilderen, dan is een steiger enorm handig. Je kunt je klussen immers altijd veilig uitvoeren. Bovendien is een steiger erg praktisch om je overige gereedschap op te zetten zodat je jezelf niet constant hoeft te verplaatsen.

3. Verschillende soorten gereedschap

Gereedschap is uiteraard onmisbaar tijdens een verbouwing. Kijk eens naar het gereedschap dat je reeds in huis hebt en schaf de ontbrekende items aan. Basis gereedschap is onder andere een hamer, schroevendraaier, zaag, mes en een sleutelset. Ook meetgereedschap en elektrisch gereedschap is onmisbaar bij een verbouwing. Denk aan een elektrische schroevendraaier, boormachine, zaagmachine, rolmeter en waterpas.

benodigheden bij een verbouwing

4. Plastic of doeken

Om te voorkomen dat je meubels of vloer zullen beschadigen tijdens het verbouwen, is het verstandig om deze eerst af te plakken met plastic. Je kunt hier eventueel ook (oude) doeken voor gebruiken. Op die manier bescherm je jouw meubels en vloer goed tegen vuil, stof en beschadigen. Het is immers niet de bedoeling dat je na de verbouwing opnieuw nieuwe spullen moet kopen, alleen omdat je jouw meubels en vloer niet goed hebt beschermd.

5. Bouwafval 

Tenslotte brengt een verbouwing altijd veel bouwafval met zich mee. En om na het klussen alles zelf nog op te ruimen, daar heb je waarschijnlijk geen zin meer in. In dat geval is het een goed idee om een bouwafval container te huren. Wanneer je gebruik maakt van containerverhuur, kan je het afval meteen in de container plaatsen. Daarnaast kan je een heftruck huren om het afval van de ene plek naar de andere te vervoeren. Dit scheelt je ontzettend veel werk en je rug zal je eeuwig dankbaar zijn.

Heb je bovenstaande benodigdheden aangeschaft? Dan kan de verbouwing beginnen. Veel succes!

Veel liefs,
Vanessa xxx