Behangpanelen: dé trend in behang

Geplaatst door

Behangpanelen – Wil je jouw interieur een make-over geven, maar heb je geen zin om de hele kamer opnieuw te behangen? Kies dan voor een behangpaneel! Dit is een paneel of strook behang waar een prachtige afbeelding of print op gedrukt is. Deze wanddecoratie is ideaal wanneer je een ruimte meer sfeer wilt geven, maar geen volledige wand wilt voorzien van een patroon. Ook als je alleen een kleine wand wilt behangen, is een behangpaneel een prima uitkomst. In dit artikel vertel ik meer over deze nieuwe trend in behang: behangpanelen!

KEK Amsterdam Engraved Flowers behang

KEK Amsterdam Engraved Flowers Behang – Coloredwalls.com

De voordelen van behangpanelen 

Een behangpaneel biedt veel voordelen. Dit prachtige behang fleurt niet alleen iedere ruimte op, maar het is ook erg praktisch. Het paneel bestaat uit meerdere losse banen met naden die je netjes naast elkaar moet behangen. Maar in plaats van het behang in te smeren met lijm, hoef je bij een behangpaneel alleen de muur in te smeren. Vervolgens plak je het behang er eenvoudig tegenaan. Mocht je na een tijdje toe zijn aan een nieuw printje op de muur, dan kan je het behang ook weer gemakkelijk verwijderen. Wel zo handig, vind ik!

Pierre Frey Mille Fleurs behang

Pierre Frey Behang Mille Fleurs – Coloredwalls.com

Behangpanelen van Coloredwalls

Mijn favoriete webshop voor behang(panelen) is Coloredwalls. Deze webshop biedt luxe behang aan van tal van kwaliteitsmerken. Denk bijvoorbeeld aan Arte behang, Ferm Living, Cole & Son en KEK Amsterdam. Of je nu op zoek bent naar groen behang, bloemen behang of grafisch behang: op Coloredwalls vind je ongetwijfeld prachtig behang dat helemaal voldoet aan je smaak en wensen. En dit voor vrijwel alle kamers in huis, gaande van de woonkamer, slaapkamer tot kinderkamer. 

arte drawing hands behang

Arte Drawing Hands Behang – Coloredwalls.com

Zoals ik eerder reeds zei, kan je met een behangpaneel meer sfeer aan een ruimte geven zonder daar veel voor hoeven te veranderen. Zo’n paneel is ideaal wanneer je geen volledige wand wilt behangen of slechts een kleine wand van een patroon wilt voorzien. Ook als je op zoek bent naar een eyecatcher in huis, dan zit je met een behangpaneel helemaal goed. De afbeelding of print op de muur zal immers meteen opvallen als je de kamer binnenwandelt. De kans is dan ook groot dat je er veel complimentjes over zal krijgen wanneer er bezoek over de vloer komt. Behangpapier kent inmiddels iedereen, maar behangpanelen is toch wel de nieuwe trend in behang.

Mind The Gap Behang Human Nature

Mind The Gap Behang Human Nature – Coloredwalls.com

Wat vind jij van deze behangpanelen? Wat is jouw favoriete behang?

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

  1. Wauw dit vind ik echt ontzettend mooi! Zo kan je echt wel voor een mooie blikvanger zorgen. De eerste vind ik ontzettend mooi. Ik kan er gewoon naar blijven kijken.

Reacties zijn gesloten.