Zo wordt de herfstvakantie nog gezelliger!

Geplaatst door

Gastartikel – De zomervakantie is net voorbij en voor je het weet is het weer herfstvakantie. De tijd gaat toch al zo snel en je wilt van de herfstvakantie natuurlijk wel een leuke tijd maken. Zo zijn er door heel Nederland super leuke uitjes te vinden die jij met jouw kind kan gaan doen. Daarom heb ik voor jou een drietal leuke herfstvakantie uitjes op een rijtje gezet.

herfstvakantie

Het Marechausseemuseum

In het Marechausseemuseum zie en beleef je alles wat de marechaussee nu precies doet. Het is een super leuk museum en via de site en de optie agenda kan je zien wat ze allemaal organiseren op een dag zoals het kofferspel of sporen tellen. Of doe mee aan een spannende speurtocht. Maar je kan ook valse paspoorten bekijken en er zelf 1 maken of vingerafdrukken onderzoeken. Allemaal spannend natuurlijk. En in de vakanties hebben ze altijd extra veel te doen. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis en kinderen t/m 12 jaar en volwassenen betalen 10 euro.

En dit museum ligt in het leuke dorpje Buren en dat is zeker een bezoek waard. Ik ben er nu al een aantal keren geweest en het is super schattig en knus. Leuke straatjes en gezellige plekjes voor een hapje en een drankje.

Doloris’ Meta Maze

Doloris Meta Maze is het grootste kunstdoolhof ter wereld (in Tilburg) met meer dan 40 kamers vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Je zintuigen worden op scherp gezet in deze bijzondere wereld.

Het is geen pop up event dus je kan er sowieso heen wanneer je zelf wilt. Je moet wel 12 jaar of ouder zijn. Het is namelijk een event wat je in je eentje doet. Je kan er samen naar toe komen maar je wandelt er alleen doorheen. Als je niet tegen smalle dan wel kleine ruimtes kunt, dan kan je beter niet naar binnen gaan. Het is verder niet eng, er doen geen acteurs of iets dergelijks aan mee.

Je kan er ook gezellig eten en als je de rooftop wil betreden dan moet je 2 aparte reserveringen maken met een tussentijd van 1.5 uur. Ze raden aan om makkelijke schoenen te dragen en jezelf niet te warm aan te kleden. Voor de rest van de tips, verwijs ik je graag naar hun site en dan met name het FAQ gedeelte.

Ben je heel nieuwsgierig geworden? Dan kan je hier alvast een kleine indruk opdoen.

De Steenkolenmijn Valkenburg

Hier kan je afdalen in een ‘echte’ kolenmijn op zoek naar het zwarte goud. Bij de laatst overgebleven bezoekersmijn van Nederland, ga je dus diep onder de grond. Beleef hoe een mijnwerker zijn werk deed en wat hij zoals meemaakte onder de grond. De verhalen worden op een hele leuke boeiende manier verteld.

Weet jij al welk uitje het zal worden in de herfstvakantie? Ik wens je in ieder geval heel veel plezier!

Dit artikel is geschreven door Marleen van Chicamoms