Daarom draag je beter geen nachtcrème bij warm weer

Geplaatst door

Nachtcrème bij warm weer – Iedereen heeft wel een vast ritueel voordat je je bed inkruipt om te gaan slapen. Denk aan je make-up verwijderen, douchen en je tanden poetsen. Dit verzorgingsritueel bevordert een goede nachtrust en zo kan je de volgende ochtend fris en fruitig wakker worden. Alleen de nachtcrème kan je bij warm weer beter overslaan. In dit artikel lees je waarom!

nachtcrème bij warm weer

Waarom je beter geen nachtcrème draagt bij warm weer

Vettige huid

Waarschijnlijk heb je al ondervonden dat het warme weer invloed heeft op je huid. Als je van nature al een vettige huid hebt, dan is de kans groot dat je nog meer puistjes zal krijgen. Het gebruik van nachtcrème bij warm weer heeft een grote invloed op de verslechtering van je huid. 

Rode bolletjes door de warmte

Na een warme, zweterige nacht kan je ’s ochtends wakker worden met vervelende, rode bolletjes op je gezicht, borst of rug. Doorgaans zijn dit bolletjes met helder vocht erin. Je krijgt deze rode bolletjes omdat je ’s nachts transpireert en het zweet niet snel genoeg kan worden afgevoerd. Je zweetklieren raken ontstoken met vervelende puistjes als gevolg.

Zweetpuistjes voorkomen

Het voorkomen van zweetpuistjes is lastig met warm weer. Echter is er wel een manier om de kans op zweetpuistjes te verminderen. Allereerst kan je het beste slapen met het raam open zodat het ’s nachts koeler wordt in de slaapkamer. Daarnaast is het heel belangrijk om je gezicht, iedere avond voor het slapengaan, te reinigen met micellair water of gewoon met water om alle restjes zonnebrandcrème en ander vuil te verwijderen.

Je nachtcrème kan je beter overslaan omdat deze dikwijls een vettige textuur heeft. Bij warm weer kan je daarom beter een dagcrème op je gezicht smeren voordat je gaat slapen. Een dagcrème is vaak lichter en makkelijker opneembaar door je huid, waardoor de kans op zweetpuistjes verkleint.

Zorg tenslotte dat je slaapkamer zo koel mogelijk is want een fris windje doet wonderen voor je huid! In dit artikel lees je hoe je het beste kunt slapen met warm weer en hier hoe je kussen koel blijft tijdens warme nachten

Veel liefs,
Vanessa xxx