Hoe kun je het beste slapen met warm weer?

Geplaatst door

Met warm weer hebben we allemaal wel eens moeite om in slaap te vallen. Je ligt voortdurend te draaien en weet niet of je het deken nu van je af moet schoppen of dat je het juist op je moet leggen. Een airco heeft niet iedereen in z’n slaapkamer, dus hoe kun je het beste slapen met warm weer? Met de volgende tips slaap jij straks als een roosje!

hoe kun je het beste slapen met warm weer

Hoe kun je het beste slapen met warm weer?

1. Zet je ramen ’s avonds open

Waarom ramen dicht bij warm weer? Als het warm weer is, ben je geneigd om de ramen open te zetten. Maar als het gedurende de dag écht warm is, moet je de hitte juist buiten proberen te houden. Overdag is het dus belangrijk dat je de ramen en gordijnen gesloten houdt. Zodra het ’s avonds is afgekoeld, kan je de ramen open zetten zodat er frisse lucht naar binnenkomt.

Schaf zeker een vliegenraam aan zodat er geen vliegen, wespen of andere insecten naar binnenvliegen. Anders zal je nog steeds niet kunnen slapen met warm weer als er vervelende beestjes door je slaapkamer zoemen. Om nog maar te zwijgen over het gekriebel en de pijnlijke steken. 

2. Ga douchen voor het slapen

Wanneer je met een te hoge lichaamstemperatuur in bed kruipt, zal je waarschijnlijk niet in slaap kunnen vallen. Zorg er daarom voor dat je lichaam is afgekoeld voor je onder de lakens kruipt en neem een lekkere douche. Wellicht denk je dat een ijskoude douche het beste is, maar toch neem je beter een lauwe douche. Als je onder een te koude straal gaat staan, moet je lichaam hard werken om terug op temperatuur te komen en daar krijg je het juist warm van. Let op: je nek, polsen en voeten kunnen gerust wel wat verkoeling gebruiken.

3. Neem een verkoelend voetenbadje

Ben je op zoek naar tips tegen warme voeten in bed? Wanneer je warme voeten hebt, kan dit er ook voor zorgen dat je niet in slaap kunt vallen. Neem daarom een verkoelend voetenbadje voordat je in bed kruipt. Je kunt bijvoorbeeld met je voeten in een emmer koud water staan terwijl je je gezicht reinigt en je tanden poetst. 

tips tegen warme voeten in bed

4. Gebruik het juiste beddengoed 

Om je lichaam op een aangename temperatuur te houden, is het juiste beddengoed essentieel. Door te slapen onder een koel dekbedovertrek kan je genieten van een goede nachtrust, ook bij warm weer. Welk dekbedovertrek in de zomer? De beste materialen zijn katoen en bamboe, aangezien deze ervoor zorgen dat overtollige warmte en transpiratievocht probleemloos worden afgevoerd. Indien katoen en bamboe nog steeds te warm zijn voor jou, kan je eventueel kiezen voor katoen-satijn of linnen.

5. Breng een verkoelend maskertje aan

Diverse beautymerken hebben inmiddels verkoelende oogmaskers. Deze zijn ideaal voor als je niet kunt slapen met warm weer. Breng het oogmasker een kwartiertje voor het slapengaan aan, laat het even intrekken en slaap lekker! Als je het fijn vindt, kan je ook een volledig gezichtsmasker aanbrengen voor het slapen. Het Garnier Hydra Bomb Tissuemasker Nacht is alvast een aanrader. Dit Garnier gezichtsmasker zorgt voor de nodige verfrissing en geeft je huid een heerlijke hydratatieboost. 

6. Gebruik je ventilator goed

Heb je een ventilator? Maak hier dan zeker gebruik van en plaats hem in je slaapkamer. Let er wel op dat je hem niet helemaal op je lichaam gericht zet, want teveel kou op je lichaam kan zorgen voor een verkoudheid of stijve spieren. Zet de ventilator daarom op roteerstand zodat hij de koele lucht geleidelijk door je slaapkamer verspreidt. Om nog meer uit je ventilator te halen, kan je hem ’s nachts voor een open raam zetten. Of wat ook goed werkt: een bak met ijs voor de ventilator zetten!

Lees ook:

Lifehack: Zo blijft je kussen koel tijdens warme nachten

Zomerhoofdpijn: dit zijn de oorzaken en zo kan je het voorkomen

Hoe houd je insecten buiten in de lente en zomer?