Hoe voorkom je zweetplekken in je shirt?

Geplaatst door

Je hebt vast al gemerkt dat er een hittegolf in het land is. Het warme weer kan zorgen voor enorme zweetplekken onder je armen. Hoewel het heel normaal is dat je zweet, kunnen die donkere kringen erg vervelend zijn. Hoe voorkom je zweetplekken in je shirt of blouse? Hoe zorg je ervoor dat je niet zweet? 

hoe voorkom je zweetplekken in je shirt

1. Voorkom zweetplekken in je shirt met een antiperspirant

Gebruik geen deodorant maar wel een antiperspirant. Deodorant is vooral gemaakt om geurtjes te verbloemen, maar je wilt natuurlijk ook zweetplekken onder oksels voorkomen. Hiervoor heb je een antiperspirant nodig. Dit product gaat de zweetproductie tegen waardoor jij minder snel donkere kringen onder je armen zal hebben. Koop dus niet de eerste de beste deodorant bij de drogist, maar check altijd de verpakking of het om een antiperspirant gaat. 

2. Zweetplekken voorkomen in blouse: draag natuurlijke materialen

Als je regelmatig last hebt van zweetplekken in je shirt of blouse, doe je er goed aan om eens naar je kleding te kijken. Kledingstukken die gemaakt zijn van synthetische stoffen, zoals polyester of nylon, laten weinig lucht door waardoor deze stoffen niet goed ademen. Hierdoor kan de warmte onder je armen niet vlot weg en ga je sneller zweten. Wanneer het warm is, kan je dus beter een shirt of topje dragen van een stof dat wél goed ademt, zoals katoen en linnen. Zo zal je het minder snel warm krijgen en zullen er minder snel zweetplekken ontstaan.

3. Kies voor donkere kledingstukken

Deze tip sluit een beetje aan bij de vorige. Draag zoveel mogelijk donkere kledingstukken want hierop zie je de zweetplekken niet. Als je bijvoorbeeld een lichtblauw of een rood shirt draagt, dan zie je de zweetplekken onder oksels juist wel heel goed. Op zeer warme dagen kan je deze kleuren dus beter vermijden, ook al zijn ze heel leuk. Wit is redelijk veilig, maar hierin kan je dan weer lelijke vlekken krijgen. De beste keuze blijft toch donkerblauw, antraciet of zwart. 

hoe zorg je ervoor dat je niet zweet

4. Scheer je oksels

Wellicht scheer je je oksels al, maar mocht je dit nog niet doen is het nu tijd om ermee te beginnen. Als je je oksels regelmatig scheert en je de haartjes weghaalt, kan het zweet moeilijker onder je oksels blijven omdat het zich niet achter de haartjes kan verstoppen. Hiermee voorkom je automatisch dat er snel zweetplekken in je kleding ontstaan. Bovendien voelen gladde oksels een stuk frisser aan in de zomer. 

5. Gebruik okselpads

Wil je nu wél graag een rode blouse dragen wanneer het buiten dertig graden is? Dan kan je eventueel okselpads gebruiken om zweetplekken in je kleding te voorkomen. Je kunt okselpads kopen bij Bol.com en bij de meeste drogisterijen.

Hoe bevestig je okselpads? Je plakt deze pads simpelweg onder je oksels in je kleding. De pads vangen transpiratievocht op dat vervolgens wordt geabsorbeerd in de middelste lagen van de pads, waardoor zowel het gedeelte tegen de huid als de buitenkant droog blijft. Hiermee voorkom je dus zichtbaar zweetplekken in je kleding!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5x Kleding fris laten ruiken zonder wassen