5 Verrassende manieren om flosdraad te gebruiken

Geplaatst door

De kans is groot dat je ergens flosdraad in je badkamer hebt rondslingeren. Als je het niet dagelijks gebruikt, dan heb je het wellicht eens gekocht op aanraden van de tandarts. Het mag dan wel belangrijk zijn om iedere dag je tanden te flossen, maar je kunt nog veel meer met die flosdraad doen dan je denkt. In dit artikel deel ik vijf verrassende manieren om flosdraad te gebruiken!

flosdraad gebruiken

1. Toetsenbord schoonmaken met flosdraad

Je kunt je tanden flossen met flosdraad dus waarom niet je toetsenbord? Draai de flosdraad om je vingers en flos zo het vuil onder je toetsen vandaan. Bye bye kruimels en etensrestjes!

2. Druppende kraan

Drup. Drup. Niets zo irritant als een druppende kraan! Dit moet natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost want anders gaat er kostbaar veel water verloren. Echter is het niet altijd mogelijk om een druppende kraan direct te repareren, bijvoorbeeld ’s avonds. Om niet helemaal gek te worden van het gedrup, kan je een beetje flosdraad om de kraan binden en de flosdraad in het putje hangen. Op die manier leid je de druppels water via de flosdraad naar de gootsteen zonder dat het gaat druppelen. 

3. Foto losmaken van papier

Wil je een foto losmaken van papier zonder dat hij scheurt? Gebruik gewoon een beetje flosdraad. Flos de draad voorzichtig heen en weer tussen de foto en het papier om het los te maken, en je foto is binnen de kortste keren los zonder dat hij kapot is. 

4. Bril vastmaken

Het kan iedereen overkomen: je bent een schroefje kwijt uit je bril en nu zit hij erg los. Wanneer dit bijvoorbeeld ’s avonds het geval is, kan je niet meteen naar de opticien om dit schroefje te laten vervangen. In dat geval is flosdraad een handige tussenoplossing. Haal een stukje flosdraad door het gaatje van het schroefje, maak een knoopje en voilà: je bril blijft zitten. 

5. Vastzittende koekjes van bakpapier halen

Heb je koekjes gebakken? Dan wil je ze uiteraard zo snel mogelijk afkoelen om ervan te smullen. Echter kunnen de warme koekjes soms nog een beetje aan het bakpapier kleven. Geen zorgen, want je kunt ze gewoon los flossen. Haal de flosdraad onder de koekjes door en maak ze zo voorzichtig los. Probleem opgelost!

Lees ook: Gooi broodclips niet weg: dit kan je ermee doen!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.