Gooi broodclips niet weg: dit kan je ermee doen!

Geplaatst door

Gooi jij broodclips ook altijd weg zodra het brood op is? Je bent niet de enige! Echter is dat best zonde want je kunt ze nog voor verschillende dingen gebruiken. Broodclips maken je leven nét iets makkelijker en dat willen we stiekem allemaal wel, toch? Na het lezen van dit artikel denk je wellicht twee keer na voordat je de broodclips zomaar in de vuilnisbak gooit!

broodclips

1. Broodclips: makkelijk het begin van de rol tape vinden

Ben jij ook altijd het begin van de plakband of tape kwijt? Om gek van te worden! Vanaf nu is dat probleem opgelost. Zodra je klaar bent met de tape, bevestig je simpelweg een broodclip op de opening. Op die manier kan je het begin altijd vinden en hoef je nooit meer te stressen. Goed voor je nagels én voor je humeur!

2. Broodclip als bladwijzer gebruiken

Ben je onderweg een boek aan het lezen en heb je geen bladwijzer bij de hand? Geen zorgen, je vindt je bladzijde makkelijk terug met een broodclip. Schuif de opening over de bladzijde en klap het boek dicht. Het blijft goed zitten en het zal er niet zomaar uitvallen. Ideaal! Gooi de volgende broodclip dus niet weg, maar stop hem in je portemonnee of handtas zodat je hem altijd bij de hand hebt.

3. Oortjes ontwarren met broodclips

Nog zoiets om gek van te worden: oortjes die door elkaar liggen. Dikwijls ben je wel een tijdje bezig om oortjes te ontwarren en echt blij wordt je er niet van. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor: broodclips! Haal je oortjes eens helemaal uit de knoop en rol ze vervolgens op. Doe er een broodclipje rond en voilà, probleem opgelost! 

4. Stekkers herkennen

Soms kan het gebeuren dat je iets moet herstarten en de stekker even uit het stopcontact moet halen. Als je gebruik maakt van stekkerdozen, dan is het vaak een uitdaging om te weten te komen welke stekker bij welk apparaat hoort. Dit probleem kan je makkelijk oplossen als je er een broodclip rond doet. Schrijf op het clipje een afkorting die een bepaald apparaat beschrijft en clip het dan om de stekker heen. Een handig trucje waarmee je heel wat zoekwerk bespaart.

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 10 redenen waarom je rubberen elastiekjes nooit weg moet gooien