Zo geef je echt onvergetelijke kaartjes

Geplaatst door

Heerlijk toch wanneer je ongelofelijk veel geboortes de komende maanden kan verwachten! Wanneer bevriende koppels en collega’s een eerste (of tweede, of derde) kindje verwachten, word ik daar zelf altijd ongelofelijk blij van. Vroeger ging ik steeds op zoek naar een kaartje in de winkel en moest ik het vaak doen met iets wat ik niet meteen mooi vond. Maar nu heb ik iets nieuws ontdekt: zelfontworpen kaartjes! Zo geef ik altijd een uniek exemplaar, minstens zo uniek als al die baby’s zelf!

zelf ontworpen kaartje

Inspiratie zoeken

De inspiratie voor zo’n zelfontworpen kaartje hoef je helemaal niet ver te zoeken. Je kijkt gewoon naar de geboortekaartjes van de pasgeboren spruitjes! Zo weet je zeker dat je voor een stijl gaat die perfect past bij de kersverse ouders. Krijg je bijvoorbeeld een eenvoudig kaartje met enkel de naam van de baby, dan ontwerp je een kaartje met in – ongeveer – hetzelfde handschrift een mooie zin, of gewoon ‘proficiat, lieve baby!’. Krijg je een kaartje met veel kleur, toeters en bellen, dan kan je je ook volledig laten gaan. Je vindt online erg veel goede websites om zelf kaartjes te ontwerpen.

Tekst die blijft hangen

Als je felicitaties voor een geboorte aanbiedt, tellen de woorden op het kaartje natuurlijk ook. Kersverse ouders zijn soms wat teleurgesteld als ze een kaartje krijgen waar enkel ‘proficiat’ op staat. Al snap ik het ook wel. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste woorden te vinden voor wat je precies wil zeggen.

Gelukkig kan het internet ook daar een handje bij helpen. Je hoeft helemaal niet zelf het warm water uit te vinden of de poëet in jezelf naar boven te halen. Ga gewoon aan het Googelen. Er staan ontelbaar veel mooie tekstjes online, het is aan jou om er een passend uit te kiezen en in je mooiste handschrift neer te schrijven. Of je kiest bijvoorbeeld voor een stukje tekst uit een mooi liedje, dat maakt ook altijd indruk!

Mooi ingepakt

Tegenwoordig hoef je niet meer zelf in de winkel op zoek naar het perfecte cadeau. Dankzij geboortelijsten en pamperrekeningen weet je heel snel waar je de ouders een plezier mee kan doen. Maar dat betekent niet dat je geen werk kan maken van een mooi afgewerkt kaartje.

Stop je kaartje in een extra mooie envelop, versierd met prachtige gouden letters bijvoorbeeld. Of stop het in een mooi doosje dat de ouders kunnen gebruiken om alle ontvangen kaartjes in te bewaren. Nog een leuk idee: het kaartje in een mooi kadertje steken. Zo kunnen de ouders het meteen een plaatsje geven in de kinderkamer. Als je rekening hebt gehouden met hun unieke stijl, zullen ze dit met veel plezier doen!

Veel liefs,
Vanessa xxx