Review: Clay And Glow Avocado Mask

Geplaatst door

Jullie weten inmiddels dat ik heel graag gezichtsmaskertjes gebruik. Ik vond het dan ook ontzettend leuk dat ik het nieuwe Clay And Glow Avocado Masker mocht testen. Dit Avocado Masker zorgt voor een diepe hydratatie en laat je huid weer stralen. In deze blogpost vertel ik meer over het masker en deel ik mijn ervaring met jullie!

clay and glow avodado masker

clay and glow avocado mask

clay and glow avocado

Beschrijving Clay And Glow Avocado Masker

“Het Avocado Masker is meteen een oppepper voor de huid! Je huid zal weer stralen na gebruik van het masker en voelt diep gehydrateerd en zacht aan. Het Avocado Masker bevat 97,2% natuurlijke ingrediënten, is dierproefvrij en vegan (PETA goedgekeurd). In plaats van het masker na 15 tot 20 minuten af te spoelen kun je het Avocado Masker ook ’s nachts laten intrekken!”

Het Clay And Glow Avocado Masker heeft 5 functies:

1) Hydrateert en verstevigt de droge huid

Het Avocado Masker geeft de huid direct een gehydrateerde boost. De romige en rijke structuur zorgt voor een diepe hydratatie en laat de huid weer stralen.

2) Zorgt voor een stevigere en meer elastische huid

De avocado olie die in het masker is verwerkt zorgt voor een stevigere en meer elastische huid. Na gebruik van het masker zult u direct verschil voelen!

3) Vermindert huidveroudering

Het Avocado Masker bevat ingrediënten die helpen huidveroudering te verminderen. Ingrediënten zoals kokosolie en de antioxidanten in avocadoboter helpen het verouderingsproces te vertragen.

4) Beschermt de huid tegen UV-straling

Avocadoboter, een belangrijk ingrediënt in het Avocado Masker, staat erom bekend dat het de huid helpt beschermen tegen UV-straling.

5) Kalmeert de huid

Avocado bevat een hoog gehalte aan verzachtende en kalmerende vetzuren en antioxidanten die de huid helpen ontspannen en kalmeren.

clay and glow mask

Ingrediënten

Aqua, Persea Gratissima Oil (AVOCADO OIL), Persea Gratissima Butter (AVOCADO BUTTER), Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter (SHEA BUTTER), Cocos Nucifera Oil (COCONUT OIL), Glycerin, Polysorbate 60, Stearic Acid (STEARIC ACID), Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Macadamia Ternifolia Seed Oil (MACADAMIA OIL), Olea Europaea Fruit Oil (OLIVE OIL), Prunus Armeniaca Kernel Oil (APRICOT KERNEL OIL), Ethylhexylglycerin, Perfume (ALLERGEN FREE), Ci 19140, Ci 42090, Ci 16255, Ci 28440.

Hoe te gebruiken?

Gebruik het Avocado Masker ongeveer drie keer per week voor het beste resultaat.

Stap 1

Breng een dun laagje van het Avocadomasker aan met de Siliconen Applicatie Borstel (zie foto’s hieronder) en vermijd daarbij de ogen. Verdeel het masker zachtjes en gelijkmatig over het hele gezicht.

clay and glow silicone application brush

clay and glow siliconen applicatie borstel

Stap 2

Laat het masker ongeveer 15 tot 20 minuten op het gezicht zitten en laat het goed intrekken. Handig om te weten: dit masker droogt niet op zoals een kleimasker. 

Stap 3

Was het Avocado Masker af met warm water. Je kunt hiervoor het 100% microvezel washandje van Clay And Glow gebruiken. Je kunt deze laatste stap ook overslaan en het masker ’s nachts laten zitten voor het beste resultaat. Door het beschermende laagje op je huid kunnen de ingrediënten urenlang hun werk doen. Dit verbetert de hydratatie, de glow en minimaliseert tekenen van veroudering na slechts één nacht.

clay and glow

clay and glow masker

clay and glow application brush

Mijn ervaring

Eerst en vooral wil ik zeggen dat de verpakking heel mooi en uitnodigend is. Roze en mintgroen zijn mijn favoriete kleuren dus hiermee scoort Clay And Glow alvast goede punten, haha. Het glazen potje straalt ook luxe uit en staat erg leuk in de badkamer. 

Ook over de werking ben ik heel tevreden. Ik vind het Clay And Glow Avocado Masker heerlijk! Het masker ruikt lekker fris en heeft een aangename structuur. Het is een romige, rijke structuur die gemakkelijk aan te brengen is, zeker als je bovenstaande borstel gebruikt. Door de flexibele, zachte borstelkop kan je gemakkelijk een dun laagje gelijkmatig over je gezicht aanbrengen. 

Wanneer ik het masker op mijn gezicht aanbreng, voel ik meteen dat mijn huid diep wordt gehydrateerd. Na 20 minuten is het masker flink in mijn huid getrokken, wat betekent dat mijn droge huid wel een hydratatieboost kon gebruiken. Ik spoel het masker af met lauw water en dep mijn gezicht droog. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht, glad en gehydrateerd aan. Daarnaast heeft mijn huid een mooie, gezonde glow gekregen. Het Avocado Masker komt z’n beloftes dus na en dat vind ik heel fijn!

Voor het beste resultaat kan je het masker de hele nacht laten inwerken, maar ik ben hier niet zo’n fan van. Ik gebruik maskertjes het liefst overdag en kruip er liever niet mee in bed. Echter ben ik nu al heel tevreden over het resultaat, ook al heeft het masker slechts 20 minuten ingewerkt. Het Avocado Masker zou ook huidveroudering verminderen, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen. Ik denk dat je dit masker een tijdje moet gebruiken om hier het effect van te zien.

Het Clay And Glow Avocado Masker kost € 29,95 (80 gram) en is te koop in de Clay And Glow webshop en sinds vorig jaar ook bij ICI Paris XL in België en Luxemburg. De Application Brush kost € 6,95 en is te koop in de Clay And Glow shop. 

#gekregenvanclayandglow

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook:

Review: Clay And Glow Hydrating Moisturizer

Review: Clay And Glow Cooling Eye Cream

Eén reactie

  1. Ik ben heel benieuwd naar dit masker. Vond hun eerste masker al super, dus deze moet ik ook eens uitproberen.

Reacties zijn gesloten.