De beste tips om je bedrijf te laten groeien

Geplaatst door

Je bedrijf laten groeien, wie droomt daar niet van? Maar wat zijn nu bruikbare tips om ervoor te zorgen dat je bedrijf écht gaat groeien en dat je goede resultaten behaald? In deze blogpost deel ik een aantal tips om je bedrijf te laten groeien. En het beste nieuws is: je kunt er vandaag al mee beginnen!

bedrijf laten groeien

Je bedrijf laten groeien: hoe pak je dat aan?

Je bedrijf laten groeien is mogelijk op verschillende manieren. Echter is er niet één methode die allesbepalend is. Om je bedrijf te laten groeien, heb je dikwijls een combinatie nodig van kleinere en grotere acties. Soms kunnen kleine veranderingen al een groot verschil maken, bijvoorbeeld door je website te laten optimaliseren, gebruik te maken van social media en meer te focussen op je klantrelatie.

Uiteraard verschilt het per bedrijf wat de beste manier om te groeien is. Dit maakt het langs de ene kant lastig omdat je geen garantie hebt tot succes, maar anderzijds heb je wel ontzettend veel vrijheid om jezelf te blijven en je eigen ideeën uit te werken.

Het is belangrijk dat je nadenkt over hoe je precies wilt gaan groeien. Zou je bijvoorbeeld komend jaar graag een hogere omzet hebben? Wil je meer (loyale) klanten bereiken? Of heeft je bedrijf meer naamsbekendheid nodig? Je zal merken dat het één met het ander heeft te maken. Hoe meer loyale klanten je hebt, hoe hoger je omzet zal zijn. Sommige groeimethoden zijn nu eenmaal de basis voor andere methoden.

Om je een handje op weg te helpen, deel ik hieronder alvast een aantal tips waarmee je aan de slag kan om je bedrijf te laten groeien. Lees mee!

tips om je bedrijf te laten groeien

Tips om je bedrijf te laten groeien

1. Check of je website al is geoptimaliseerd

Vandaag de dag is een website voor je bedrijf onmisbaar. Misschien ben je best tevreden met je huidige site, maar vraag je af of je doelgroep dat ook is. Door je website te verbeteren op verschillende vlakken, zal je jouw doelgroep beter aanspreken. Door bijvoorbeeld de content, snelheid en mobielvriendelijkheid aan te pakken, zal je minder frustraties opwekken en kunnen potentiële klanten met weinig moeite informatie opzoeken en/of een aankoop doen.

Heb je geen idee hoe je jouw website kunt optimaliseren? Bij Landra kan je professionele websites voor KMO’s laten maken. Websites die niet alleen goed ogen, maar die vooral goed te vinden zijn op Google. Door dit werk uit handen te geven, kan jij je verder focussen op je werkzaamheden en klanten.

2. Zet in op online organische vindbaarheid

Mensen naar je website begeleiden is ontzettend belangrijk voor je naamsbekendheid, maar ook om je klantenbestand uit te breiden en natuurlijk voor je omzet. Door in te zetten op online vindbaarheid kan je jouw bedrijf laten groeien. De beste manier om dit te doen is organisch (SEO). Nu hoor ik je denken: “Wat is in godsnaam SEO?”.

SEO staat voor Search Engine Optimalization, oftewel het optimaliseren van je website met als hoofddoel een goede positie te bereiken bij bepaalde zoekopdrachten op Google. Ook hierbij kan Landra je helpen. Zij kunnen je website optimaliseren én je online vindbaarheid een boost geven. Ik zou zeggen: maak er gebruik van!

3. Maak gebruik van social media

Waar je ook zeker gebruik van mag maken, is social media. Kanalen zoals Facebook, Twitter en Instagram bieden je bedrijf heel wat mogelijkheden. Het is de ideale manier om interessante content te delen en snel vragen van potentiële klanten te beantwoorden. Bovendien helpt social media jou om bekender te worden en dat is ook heel belangrijk om je bedrijf te laten groeien.

Heb je zelf te weinig tijd om je te verdiepen in social media of heb je hier simpelweg geen verstand van? Ook dit kan je uitbesteden aan Landra zodat jij je ondertussen op andere zaken kan concentreren.

social media uitbesteden

4. Stel Google Ads in

Adverteren op social media is een uitstekende manier om je producten of diensten aan te prijzen bij een interessante doelgroep. Ook hiermee hoef je niet zelf aan de slag te gaan. Je kunt Google Ads laten beheren bij Landra zodat je hier verder geen omkijken naar hebt. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen, krijg je meer naamsbekendheid, bereik je potentiële klanten en haal je meer inkomsten binnen. Gemakkelijker kan haast niet!

5. Focus op je (loyale) klanten

Om je bedrijf te laten groeien, heb je klanten nodig. Misschien wil je niet zozeer meer klanten, maar wel loyale klanten. Deze laatste groep is zeer waardevol omdat ze regelmatig bij je terugkomen, fan van je zijn en daarom misschien (onbewust) reclame voor je maken. Door te focus te verleggen van kwantiteit naar kwaliteit binnen je klantengroep, gaat je bedrijf zeker een mooie groei maken.

Tevreden klanten komen namelijk altijd terug en zorgen sowieso voor nieuwe klanten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van reviews op je website. Wanneer klanten positieve reviews achterlaten, zet dit andere potentiële klanten aan om verdere informatie op te zoeken of om een aankoop te doen.

6. Durf te dromen

Tenslotte wil ik graag meegeven dat je gerust groot mag denken. Het is misschien spannend om uit je comfortzone te stappen, maar dikwijls heeft dit positieve gevolgen. En ook al gaat het niet altijd even vlot, je hebt er toch van geleerd. Uiteraard moet je met je twee benen op de grond blijven staan en kan je als kleine onderneming geen miljoenen omzet per jaar verwachten. Maar als je durft te dromen en nadenkt over hoe je deze dromen kunt verwezenlijken, dan zal dat alleen maar goed zijn voor je bedrijfsgroei en de ontwikkeling van jou en je teamleden!

waarom groeit mijn bedrijf niet

Ik zei het hierboven al: je bedrijf laten groeien doe je op je eigen manier. Hopelijk kunnen de tips uit deze blogpost je helpen om nét dat tikkeltje meer succes te boeken. Of je nu je omzet wilt laten groeien of meer klanten wilt bereiken: neem tijd voor je bedrijfsgroei. Heb je te weinig tijd om je hiermee bezig te houden? Neem dan contact op met Landra want zij helpen je graag verder en doen er alles aan om je bedrijf de juiste aandacht te geven!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: 5 manieren om je bedrijf te promoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *