Geef je zelfvertrouwen een boost met deze tips

Geplaatst door

Wil jij graag zelfzeker worden en je zelfvertrouwen een boost geven? Niets is zo vervelend als dat kritische stemmetje in je hoofd dat commentaar geeft op wat je doet. Deze commentaar kan over van alles gaan, zowel over dingen die belangrijk zijn als over futiliteiten. Denk bijvoorbeeld aan hoe je eruitziet, wat je eet, hoe je presteert op je werk, het moederschap of huishoudelijke taken. Het is niet evident om dat stemmetje het zwijgen op te leggen, maar met kleine stapjes kom je heel ver. Deze tips geven je zelfvertrouwen een boost!

zelfvertrouwen een boost geven

Tips om je zelfvertrouwen een boost te geven

1. Stop met vergelijken

Wil je graag zelfzeker worden? Vergelijk jezelf dan niet met anderen. Op social media lijkt het wel alsof iedereen gelukkiger, succesvoller of knapper is dan jij, maar dit is geen realistisch beeld. Door jezelf te vergelijken met anderen, voel je je wellicht teleurgesteld in jezelf en dat is niet de bedoeling. Als je zo’n dipje hebt, is het verstandig om de focus te verleggen naar wat jij allemaal goed doet. Heb je een lieve partner, lieve kinderen, leuke vrienden, een toffe job? Heb jij prachtige blauwe ogen of mooi lang haar? Haal je veel plezier uit sporten of kan jij goed luisteren? Geniet ervan en wees trots op jezelf!

2. Stel haalbare doelen

Veel mensen willen zoveel mogelijk uit hun dag halen. Dit uit zich in lange to do-lijstjes met 20 items op een dag. Wanneer lukt het om al deze items af te strepen? En als het lukt, hoe gestresseerd voel je je daarbij? Aan het eind van de dag heb je misschien veel dingen gedaan, maar is je lijstje niet afgerond en ervaar je een onbevredigend gevoel. Stop hiermee en stel haalbare doelen voor jezelf. Je mag gerust een beetje ambitieus zijn, maar dat is ook mogelijk met minder lange lijstjes.

Lees ook: Tijd tekort? Met deze tips haal je meer uit je week!

zelfzeker worden

3. Stap af en toe uit je comfortzone

Een derde tip om je zelfvertrouwen een boost te geven, is om af en toe uit je comfortzone te stappen. Ga iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. En nee, daar hoef je echt niet voor uit een vliegtuig te springen, tenzij dat op je bucketlist staat. Ook de kleine dingen tellen mee. Maak spontaan een praatje met iemand op straat, schrijf je in voor een cursus, ga eens in je eentje wandelen of boek een weekendje weg naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Zet je angsten opzij en ga ervoor. Achteraf zal je heel trots op jezelf zijn dat je het hebt gedaan. 

4. Zorg voor jezelf

Tenslotte is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Men zegt niet voor niets dat je pas voor een ander kan zorgen als je eerst voor jezelf zorgt. Wees dus lief voor jezelf! Eet gezond en lekker, beweeg voldoende, zorg voor een goede nachtrust, spreek af met vriendinnen, ga naar de kapper of boek een heerlijke gezichtsverzorging. 

Draag ook kleding en ondergoed waarin je je zelfzeker voelt. Sexy lingerie geeft je zelfvertrouwen een boost, ook als je geen partner hebt. Rode lingerie zoals een rode bh staat prachtig bij iedere vrouw en laat je er elke dag verleidelijk uitzien. Heb je wel een partner? Dan zal hij zijn ogen niet van je kunnen af houden als je pikante lingerie draagt en dat is ook een plus voor je zelfvertrouwen. Win-win dus!

sexy lingerie

pikante lingerie

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx