Review: Bioderma Atoderm Doucheolie

Geplaatst door

Bioderma Atoderm Doucheolie – Enkele maanden geleden had Lara, mijn 4-jarige dochter, een zeer droge en jeukerige huid. Niet op één plekje, maar over haar hele lichaam. Een apotheek raadde aan om Bioderma Atoderm Doucheolie te gebruiken. Sinds ik Lara met deze doucheolie was, ziet haar huid er gezond en gehydrateerd uit. Ik ben er zo tevreden over dat ik geen andere doucheproducten meer gebruik voor haar. Daarom verdient deze Bioderma doucheolie ongetwijfeld een plekje op mijn blog. Hieronder kan je er alles over lezen!

bioderma atoderm doucheolie

Beschrijving Bioderma Atoderm Doucheolie 1l

Atoderm Doucheolie is geschikt voor de (zeer) droge, gevoelige en geïrriteerde huid met jeuk. De doucheolie kalmeert en beschermt de huid tegen agressieve invloeden van buitenaf dankzij een exclusieve formule met plantaardige biolipiden, Vitamine PP en gepatenteerde Skin Barrier Therapy1,2.
  • De plantaardige biolipiden kalmeren een trekkend gevoel en maken de huid sterker door haar beschermende film te reconstrueren.
  • Vitamine PP stimuleert de aanmaak van lipiden door de huid zelf, om zo de huidbarrière op lange termijn te herstellen.
  • Gepatenteerde Skin Barrier Therapy™ verhindert vasthechting van de bacterie (Staphylococcus aureus) die huidirritatie bevordert.
  • Het natuurlijke gepatenteerde complex D.A.F. verhoogt de tolerantiedrempel van de huid.

Deze zijdezachte olie heeft een verfijnde geur en is niet vet. Het ultralichte schuim respecteert zelfs de meest gevoelige huid. De huid wordt satijnzacht en voelt bijzonder behaaglijk aan.

  • 24u hydratatie
  • Ultravoedend
  • Anti-irritatie 
  • Reinigt, relipideert en kalmeert
  • Uitstekend verdragen door de huid en ogen

bioderma olie

Ingrediëntenlijst

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, LAURYL GLUCOSIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, FRAGRANCE (PARFUM), MANNITOL, POLYSORBATE 20, XYLITOL, LAURETH-2, RHAMNOSE, NIACINAMIDE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE. [BI 725]

Hoe te gebruiken?

Bij het douchen of baden, aanbrengen op een vochtige huid en dan afspoelen. Voor een nog beter resultaat, kan je daarna een Atoderm verzorgingsproduct gebruiken. Ik heb een goede ervaring met de Bioderma Atoderm Crème. 

Je kunt de Bioderma doucheolie ook als badolie gebruiken. Ik doe standaard vijf à zes pompjes in bad en dan krijg ik een heerlijk schuim. Ideaal voor Lara, want zij doucht niet en gaat altijd in bad. Als ze in bad zit of ligt, wordt haar huid op die manier alvast gehydrateerd. 

farmaline doucheolie

beste doucheolie droge huid

Mijn ervaring

Mijn ervaring heb je hierboven eigenlijk al een beetje kunnen lezen. Ik ben heel tevreden over deze Bioderma Atoderm Doucheolie. Sinds ik Lara met deze olie was, is haar huid gezond en gehydrateerd. Ze heeft vrijwel geen last meer van een droge huid of jeuk. De olie ruikt lekker, smeert heerlijk uit en voelt niet vettig. Nadat ik Lara heb afgedroogd, kan ze meteen haar pyjama aantrekken.

Ik vind het ook een pluspunt dat je dit product als badschuim kunt gebruiken. Vijf à zes pompjes zijn voldoende om een rijkelijk schuim te verkrijgen. Dit is ideaal voor Lara aangezien zij altijd in bad gaat en nooit doucht. Door even in bad te zitten of te liggen, wordt haar huid alvast gehydrateerd. Wanneer ik haar daarna ook nog eens goed insmeer met de doucheolie, dan is haar huid optimaal verzorgd.

De Bioderma Atoderm Doucheolie bevat maar liefst 1 liter dus daar kan je een hele tijd mee vooruit. Door het handige pompje is de olie overigens prima te doseren en heb je nooit te veel olie in een keer. Hierdoor is het product zeer zuinig in gebruik. 

bioderma atoderm doucheolie 1l

Je kunt de Bioderma Atoderm Doucheolie kopen bij een (online) apotheek. De prijzen kunnen variëren. Ik bestel de olie altijd bij een online apotheek (bv. Farmaline of Newpharma) omdat dit veel goedkoper is dan bij een fysieke apotheek. Het kan je makkelijk tien euro schelen in je portemonnee en met dat geld doe je toch weer wat anders, vind ik. Bij Farmaline en Newpharma kost de doucheolie momenteel ongeveer € 14, terwijl je er bij een fysieke apotheek waarschijnlijk het dubbele voor betaald. Het is maar dat je het weet ;-).

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. Fijn dat je dochter zo goed is met dit product. En wat een waanzinnig verschil in prijs is dat toch zeg…
    Voor supplementen en shampoo enzo kijk ik meestal bij Medi Market. Zij zeggen het goedkoopste te zijn en dat klopt ook wel. (hoewel het allemaal best duur blijft, zo’n dingen)

    1. Ja, Medi Market is ook een aanrader om zulke producten te kopen. Ik wist niet dat zij de goedkoopste zijn. Ga ik eens op letten!

Reacties zijn gesloten.