Aan de slag met een fotoboek maken

Geplaatst door

Staat je gsm of laptop vol met prachtige foto’s en doe je er verder niets mee? Dan kan je ervoor kiezen een fotoboek te maken. Een fotoboek maken is wellicht één van de mooiste manieren om je foto’s te bundelen en je herinneringen te bewaren. Vroeger plakte je je foto’s waarschijnlijk met de hand in een fotoalbum, maar tegenwoordig kan je online gemakkelijk en snel een fotoboek maken. Met de fotosoftware neem je eenvoudig alle foto’s erbij en plaats je ze waar je maar wilt. Je kunt het formaat aanpassen, er een leuke tekst bij zetten en een mooie achtergrond bij zoeken. Gemakkelijker kan haast niet! Nog niet helemaal overtuigd? In deze blogpost deel ik vijf redenen waarom jij ook een fotoboek moet maken!

fotoboek maken

1. Fotoboek maken: je beleeft alles opnieuw

Vind jij het ook zo fijn om door een fotoalbum te bladeren en mooie herinneringen op te halen? Dat ervaar je ook bij het maken van een fotoboek. Het is de ideale gelegenheid om door al je foto’s te scrollen en al die leuke momenten te herbeleven. Een bijkomend voordeel van een fotoboek is dat je je foto’s en je herinneringen voor altijd kunt bewaren. Op je laptop loop je immers het risico dat je harddrive kapot gaat en je zo je foto’s kwijtraakt. Dat zou toch heel erg zonde zijn?

2. Een fotoboek is net als een verhaal

Je kunt een fotoboek vergelijken met een gewoon boek waarin een verhaal wordt verteld. Het verhaal van bijvoorbeeld die bijzondere reis, je trouwdag of de geboorte van je kindje. Als je zorgvuldig de volgorde van je foto’s kiest, dan kan je het fotoboek vol trots aan iedereen laten zien. Je familie en vrienden zullen het, net als jij, fantastisch vinden!

3. Je hebt een creatief me-time momentje

Een fotoboek maken is een heerlijk momentje voor jezelf. Als je er echt de tijd voor neemt, dan kan je er optimaal van genieten. Pak er een lekker kopje thee bij, zet je lievelingsmuziek op en laat je creativiteit maar los! In een digitaal fotoboek kan je al je creativiteit kwijt. Je kunt de formaten kiezen, mooie achtergronden en er leuke teksten bij plaatsen. Ben je niet helemaal tevreden met het resultaat? Dan kan je gemakkelijk en snel dingen aanpassen of zelfs opnieuw beginnen.

baby fotoboek

4. Een fotoboek maken is heel gemakkelijk

Vroeger plakte je je foto’s waarschijnlijk met de hand in een fotoalbum. De tafel lag vol met foto’s en je vingers hingen vol lijm. Eenmaal je een foto opgeplakt had, kon je niet meer terug. Deze problemen heb je niet met een digitaal fotoboek. Door de digitale software kan je er op ieder moment aan werken en je kunt altijd nog dingen aanpassen. Als je ‘s nachts een creatief idee krijgt, kan je de volgende dag de volgorde van je foto’s helemaal omgooien. En wat ook fijn is: je vingers blijven lijmvrij!

5. Een fotoboek is het perfecte cadeau

Een fotoboek maken voor jezelf is leuk, maar het is ook heel tof om een fotoboek voor iemand anders te maken. Gedaan met eindeloos te blijven zoeken naar het perfecte cadeau! Verras je partner met een mooi vakantie fotoboek van jullie huwelijksreis of maak een fotoboek voor je ouders met leuke foto’s van de kleinkinderen. Met een fotoboek maak je zowel jong als oud blij!

vakantie fotoboek

Zo, dit zijn vijf redenen om aan de slag te gaan met een fotoboek. Welke foto’s zou jij graag verzamelen in een fotoboek?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx