Mijn sterrenbeeld Schorpioen: 5 weetjes over mij

Geplaatst door

Het is al lang geleden dat ik mijn horoscoop heb gelezen. Vroeger las ik hem regelmatig in tijdschriften zoals de Joepie (wie kent ‘m nog?), Flair en Libelle. Maar sinds ik geen tijdschriften meer koop, heb ik geen flauw idee wat er in mijn horoscoop staat. Onlangs kwam ik online mijn daghoroscoop tegen en was ik wel benieuwd om dit nog eens te lezen. Gewoon, uit nieuwsgierigheid. Ik geloof namelijk niet alles wat hierin vermeld staat. Als ik naar mijn sterrenbeeld Schorpioen kijk, dan lees ik dingen die totaal niet samengaan met mijn karakter. Echter zijn er ook veel dingen waar ik mezelf wél heel goed in herken. Daarom leek het me een leuk idee om, aan de hand van mijn sterrenbeeld, een aantal weetjes over mezelf te delen. Zo leren jullie me weer wat beter kennen!

1. Een schorpioen houdt graag de controle in eigen handen en weigert zich door anderen te laten sturen.

Ja, dat klopt als een bus. Ik vind het moeilijk om de controle uit handen te geven, het liefst doe ik alles gewoon zelf. Dit uit zich bijvoorbeeld heel duidelijk op werkgebied. Ik vind het echt geweldig om zelfstandig blogger en copywriter te zijn, om mijn eigen ding te doen, mijn eigen ideeën uit te werken en om geen (roddelende) collega’s rond mij te hebben die me op andere gedachten proberen te brengen. Vroeger heb ik als verkoopster gewerkt, vandaar mijn ervaring met roddelende collega’s, haha. Ook in mijn dagelijks leven ben ik moeilijk van mijn stuk te brengen. Als er iets in mijn hoofd zit, is het er nog moeilijk uit te krijgen en ga ik er vaak 100% voor.

2. Een breuk met Schorpioen is moeilijk te helen, Schorpioen kan moeilijk vergeven en soms jaren wrok voelen over een streek die iemand geleverd heeft.

Ook waar. Door de jaren heen is mijn sociale kring steeds kleiner geworden, maar dat vind ik helemaal niet erg. In die kring zitten namelijk alleen maar mensen die écht belangrijk voor me zijn en waar ik mezelf bij kan zijn. Mensen waar ik van hou en waar ik heel trouw aan ben. Ik verspil mijn energie niet meer aan mensen die het niet waard zijn, die me gekwetst hebben of waar ik me slecht bij voel. Het is best moeilijk om mijn vertrouwen te winnen. En als je mijn vertrouwen hebt en het vervolgens breekt, is de kans inderdaad klein dat het nog goedkomt.

3. Een Schorpioen beschikt over een heel goed geheugen. Zelfs van dingen die al lang geleden zijn gebeurd, kan Schorpioen zich ieder detail herinneren. 

Door mijn chronische vermoeidheid heb ik soms moeite met mijn kortetermijngeheugen. Dan weet ik bijvoorbeeld niet meer waar ik een bepaald item heb gelegd. Mijn langetermijngeheugen en visueel geheugen zijn dan weer heel goed. Ik herinner me bijvoorbeeld veel van in de lagere school en weet nog precies wie er allemaal op mijn school zat. Dan herken ik bijvoorbeeld iemand in de supermarkt die vroeger bij mij op school heeft gezeten, terwijl die persoon waarschijnlijk geen flauw idee heeft wie ik ben. Awkward.

4. Een Schorpioen is perfectionistisch.

Ja, dat klopt helaas ook. Ik ben perfectionistisch en heb last van faalangst. Als er iets niet is gegaan zoals ik het voor ogen had, kan ik daar flink om balen. Dat is altijd al zo geweest, als kind en nu nog steeds. Sinds ik mama ben, heb ik het perfecte plaatje wel al meer losgelaten en leef ik meer volgens het ‘goed genoeg’-principe. Toch blijft deze eigenschap me achtervolgen, zowel privé als op vlak van werk. Gelukkig is perfectionisme niet altijd negatief. In mijn job als copywriter is dat bijvoorbeeld een goede eigenschap, aangezien ik mijn werk altijd zo goed mogelijk probeer af te leveren aan mijn klanten. Pas als ik helemaal tevreden ben, zal ik het artikel aanleveren of online delen.

5. Een Schorpioen is gevoelig en voelt precies aan wat er in zijn of haar omgeving gebeurt.

Ik ben een echte gevoelsmens en ervaar gevoelens heel intens. Ik ben heel empatisch en kan me heel erg inleven in anderen. Als ik iemand zie, kan ik snel afleiden hoe die persoon zich op dat moment voelt. Het is dan ook niet gemakkelijk om mij blaasjes wijs te maken want ik heb het snel door. Omdat ik zo gevoelig ben, voel ik me helaas ook snel opgejaagd en gestrest. Inmiddels weet ik redelijk goed welke dingen me stress geven en die probeer ik dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Wanneer alles me teveel wordt, dan trek ik me graag even terug om alles een plekje te geven.

Zo, dit zijn een aantal weetjes over mij. Hopelijk vond je het fijn om te lezen! Wat is jouw sterrenbeeld? Welke dingen zijn herkenbaar voor jou of welke juist niet?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.