Review: Alvira Sleep Tight Lavender Overnight Mask

Geplaatst door

Bij de Action viel mijn oog op het Alvira Sleep Tight Lavender Overnight Mask. In eerste instantie door de mooie lila verpakking, maar ook omdat ik benieuwd was naar dit product. Ik had nog nooit een overnight masker gebruikt en voor € 1,99 kon ik het niet laten liggen. Ik heb het Alvira overnight masker met lavendelolie inmiddels een paar keer getest en in deze blogpost vertel ik je graag wat ik ervan vind. 

alvira sleep tight overnight mask lavender

Beschrijving Alvira Sleep Tight Lavender Overnight Mask – € 1,99 (50 ml)

‘Verwen je gezichtshuid met dit verzorgende gezichtsmasker van Alvira. Voed en ontspan je huid de hele nacht door met het lavendelmasker. Het masker is een clean beauty product: een schoon beauty product dat bewust wordt gemaakt. Clean betekent niet beter of gezonder, maar dat het product vrij is van een aantal ingrediënten zoals parabenen, microplastic en synthetisch parfum. Bovendien is het Alvira gezichtsmasker 100% vegan. Naast het lavendelmasker is er ook een fruitig, creamy bananenmasker verkrijgbaar. Beide maskers zijn geschikt voor alle huidtypes.’

Ingrediëntenlijst

Hoe gebruik je het Alvira overnight mask?

Breng het overnight masker met lavendelolie aan op een schone, droge huid en laat het een nacht inwerken. Een dun laagje van het masker is voldoende want anders hangt je kussen vol en dat is natuurlijk niet zo handig. Verwijder ’s ochtends het overtollige product met een tissue of dep het resterende product in de huid. Spoel niet af. Gebruik het masker 2 à 3 keer per week. Vermijd contact met de ogen. 

alvira gezichtsmasker lavendel

alvira sleep tight overnight mask

sleep tight lavender overnight mask

Mijn ervaring

Het Alvira gezichtsmasker met lavendelolie klinkt veelbelovend, maar helaas valt het erg tegen. Het masker is gemakkelijk aan te brengen en te verdelen over mijn gezicht, en het voelt ook aangenaam op mijn huid, maar het werkt gewoon niet. Wanneer ik ’s ochtends wakker wordt, voel en zie ik niets van verschil. Mijn huid is niet zachter of meer gehydrateerd dan anders. Ik heb het gezichtsmasker drie avonden aangebracht omdat ik hoopte dat het toch iets zou doen, maar jammer genoeg biedt het masker geen meerwaarde voor mijn huid.

Ik zou dit product geen overnight masker noemen, maar gewoon een basic nachtcrème met een zachte lavendelgeur. Gelukkig is het gezichtsmasker goedkoop, maar zelfs voor € 1,99 zou ik dit product niet aanraden. Voor dat geld kan je beter een ander product bij de Action kopen zoals The Beauty Dept haarmaskers of de Vaseline handcrème. Jammer, want het product ziet er zo leuk uit! 

sleep tight overnight mask

Het Alvira Sleep Tight Lavender Overnight Mask kost € 1,99 (50 ml) en is te koop bij Action. 

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

5 reacties

  1. Ik gebruik hem zelf als normaal masker. Erop en na 10/15 minuten afspoelen. Dan is hij wel echt super fijn en lekker verkoelend en werkt goed tegen roodheid en puistjes. Vind hem als slaapmasker ook niet fijn werken.

  2. Mijn dochter had het erop gesmeerd en kreeg ineens een rood gezicht dat gloeide!is dit dan een allergische reactie?

    1. Dag Inge. Ja, dat is waarschijnlijk een allergische reactie. Wellicht is ze dan allergisch aan 1 van de ingrediënten. Als de klachten aanhouden, zou ik ermee naar de huisarts gaan. Ik heb al eens gehoord dat deze dan vaak een soort van zalf voorschrijft om erop te smeren. Veel beterschap!

Reacties zijn gesloten.