Welke hobby kan ik thuis doen? 5 leuke ideeën!

Geplaatst door

Welke hobby kan ik thuis doen? – Door het koude weer in de winter en door de strenge coronamaatregelen ga je wellicht minder graag naar buiten. Echter wil dat niet zeggen dat je je binnen hoeft te vervelen. Wanneer je even genoeg hebt van Netflix of inmiddels al je boeken hebt gelezen, zijn er nog een paar andere hobby’s die je kunt uitoefenen. Met deze vijf leuke ideeën kom je gemakkelijk de winter door!

welke hobby kan ik thuis doen

Welke hobby kan ik thuis doen? 

1. Puzzelen

Wat kan ik als hobby doen? Puzzelen is de ideale hobby om mee te ontspannen. En dan heb ik het niet zozeer over kruiswoordpuzzels of sudoku’s, maar over ouderwetse legpuzzels. Puzzelen is goed om je hoofd leeg te maken en helpt je helemaal tot rust te komen. Bovendien is het een leuke activiteit om je geheugen te verbeteren en om je productiviteit te verhogen. Nog niet helemaal overtuigd? Hier vind je 5 goede redenen om te puzzelen!

2. Tekenen / diamond painting

Als je denkt dat tekenen alleen voor kinderen is bedoeld, dan heb je het mis. Tekenen is ook een creatieve hobby voor volwassen. Het is tevens een rustgevende hobby waarbij je niet veel hoeft na te denken. Het enige wat je nodig hebt is papier, kleurpotloden en/of stiften. Tegenwoordig zijn er ook tal van kleurboeken voor volwassenen verkrijgbaar waarmee je de mooiste creaties kunt maken. Of wat dacht je van diamond painting

3. Taal leren

Wil je graag zelfstandig Spaans leren? De koude winter is de ideale periode om een nieuwe taal te leren. Aangezien je het merendeel van de tijd thuis zit, kan je gemakkelijk online een taal leren. Je hoeft maar even te googelen op ’taal leren’ en je vindt tal van taalcursussen en apps waarmee je direct aan de slag kan. Je bent nooit te oud om te leren en bovendien houdt studeren je hersenen actief. Je zal supertrots zijn op jezelf wanneer je op vakantie in Spanje die heerlijke pasta in het Spaans kan bestellen!

Lees ook: Anderen helpen hun lifestyle te verbeteren? Volg een life coach opleiding

4. Koken

Zou je graag beter kunnen koken of meer experimenteren in de keuken? Misschien is het er tot nu nog niet echt van gekomen, maar daar kan de winter verandering in brengen! Je hoeft heus niet de deur uit te gaan om een kookcursus te volgen. Op internet kan je tal van heerlijke recepten vinden en natuurlijk kan je ook gebruikmaken van de nieuwste kookboeken. Ga je voor de Italiaanse keuken of wil je je verdiepen in vegetarisch koken? Er zijn tal van mogelijkheden, de keuze is aan jou!

5. Kruidentuin aanleggen

Tenslotte is een kruidentuin aanleggen ook een creatieve hobby die je thuis kunt doen. In de winter zal je buiten natuurlijk weinig groen zien, maar dat wil niet zeggen dat je binnenshuis geen groene vingers kunt krijgen. Schaf kruidenzaden en potjes aan om zelf een mini kruidentuin te beginnen. Dit is een leuke hobby om in de winter mee te starten als je een plantenliefhebber bent. Als je er nu mee begint, dan kan je in de lente al genieten van je eerste kruiden! Op internet kan je genoeg tips en inspiratie vinden, en dit boek kan je ook een handje helpen!

Weet jij nog leuke hobby’s voor thuis? Welke creatieve hobby’s spreken jou het meest aan?

Veel liefs,
Vanessa xxx

2 reacties

  1. ik had vorig jaar tijdens de lockdown zo’n kleurboek voor volwassenen gekocht. Moet zeggen dat deze alweer een tijdje opzij ligt, maar dankzij jouw blog ga ik het terug oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *