Misselijk? 5 natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Geplaatst door

Ben je misselijk? Of je nu zwanger bent, een (buik)griep hebt of gewoon teveel hebt gegeten: misselijkheid is meestal niet ernstig, maar het is wel erg vervelend. Je hoeft niet meteen naar medicijnen te grijpen. Er zijn ook een aantal natuurlijke middelen tegen misselijkheid die het proberen waard zijn. Ik zet ze op een rijtje voor je!

misselijk

1. Gember

Gember, je moet er voor zijn. De ene vindt het heerlijk, de andere vind het maar niks. Ben je misselijk? Dan kan gember wel degelijk helpen. Dit komt doordat gember de stof gingerol bevat. Gingerol zorgt ervoor dat het signaal tussen de maag en het ‘braakcentrum’ in de hersenen tijdelijk geblokkeerd wordt. Gember helpt in verschillende soorten. Zo kan je bijvoorbeeld gemberthee drinken, maar je kunt ook op een stukje verse gember kauwen om de misselijkheid te verminderen. 

2. Augurken

Wat te doen tegen misselijkheid? Eet een augurk. En nee, daar hoef je heus niet zwanger voor te zijn! Ook als je bijvoorbeeld misselijk bent omdat je een te vette maaltijd hebt gegeten, kan een augurk helpen om het vette eten beter te verteren. Augurken bevatten een bepaald zuur dat helpt tegen misselijkheid. Let wel op: wanneer je misselijk bent door een voedselvergiftiging, is het eten van augurken afgeraden.

3. Cola

Deze tip gaat al jarenlang mee. Veel mensen grijpen naar een blikje cola als ze zich misselijk voelen.  Cola zou zuren bevatten die helpen om voedsel, dat slecht verteert in de maag, sneller af te breken. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar zeker de moeite waard om het eens te proberen. Het is wel de bedoeling om cola met suiker te drinken en dus niet de light of zero variant. 

4. Citroen

Ook de geur van vers gesneden citroen kan helpen om misselijkheid te verminderen (vooral bij zwangere vrouwen). Drink een glaasje citroenwater of verse citroenthee. Ook kan je de citroen in plakjes snijden want dat helpt om de essentiële olie ervan door de lucht te verspreiden. 

5. Licht verteerbaar voedsel

Tenslotte kan je misselijkheid verminderen door tijdelijk geen vast voedsel te eten. Je kiest beter voor licht verteerbaar voedsel zoals bouillon, crackers en geroosterd brood. Ook af en toe een slokje water drinken is belangrijk. Zodra je je beter voelt, kan je langzaam weer overschakelen naar vaste voeding. 

Lees ook: Spijsverteringsenzymen bij voedingsintoleranties

GezondheidGezondheid

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.