Hoe gaan geurstokjes langer mee?

Geplaatst door

Geurstokjes zorgen voor een heerlijke geur in huis en zien er ook nog eens superleuk uit als decoratie. De schoonheid blijft eeuwig, maar de geur helaas niet. Vind jij het ook jammer dat je geurstokjes zo snel op zijn? Met deze tips gaan je geurstokjes langer mee en kan je dus langer van je favoriete parfum genieten!

hoe gaan geurstokjes langer mee

Hoe gaan geurstokjes langer mee?

1. Gebruik minder geurstokjes

De kans is groot dat je alle meegeleverde stokjes in een keer in het potje zet. Hoe meer stokjes je in het potje zet, hoe sterker de geur zal zijn. Dat is natuurlijk heerlijk, maar het betekent ook dat er meer olie wordt opgezogen en dat het parfum sneller op is. Wil je dat je geurstokjes langer meegaan? Dan kan je gerust wat minder stokjes gebruiken. Wanneer je na een tijdje nog weinig van het parfum ruikt, kan je de stokjes verwisselen met de stokjes die nog niet gebruikt zijn. 

 2. Draai de stokjes om

Om ervoor te zorgen dat de geurstokjes niet uitdrogen en het parfum goed blijft verspreiden, is het belangrijk om ze om de paar dagen om te draaien met de natte kant naar boven. Je zal merken dat je kamer direct lekker ruikt. Zet de stokjes ook altijd gespreid in het potje zodat de geur zo goed mogelijk vrij kan komen.

3. Let op de plek

Waar kun je geurstokjes het beste neerzetten? Veel mensen geven geurstokjes een plekje op de vensterbank, maar dat is niet de beste plek. Door de warmte en de zon, en in de winter de verwarming, zal de olie veel sneller verdampen en vervliegt het parfum dus veel sneller. Daarnaast kan de geur veranderen en dat is natuurlijk zonde. Als je de geurstokjes weghoudt van warmtebronnen en zonlicht, dan komt het helemaal goed. Een plekje op de salontafel, eettafel of op het dressoir is dikwijls ideaal!

beste geurstokjes

Geurstokjes kopen

Zijn je geurstokjes uiteindelijk dan toch écht op? Dan kan je gewoon nieuwe geurstokjes kopen en bovenstaande tips meteen toepassen om er langer van te genieten. Hieronder zie je de populairste geurstokjes van dit moment!