7 voordelen van kunststof voordeuren

Geplaatst door

Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur voor je huis of ben je aan het verbouwen? Denk dan zeker eens aan kunststof voordeuren in plaats van houten of aluminium deuren. Kunststof voordeuren bieden veel meer voordelen dan je denkt! Bovendien zijn ze qua uiterlijk nog nauwelijks te onderscheiden van deuren van andere, traditionele materialen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? In deze blogpost zet ik zeven voordelen van kunststof voordeuren op een rijtje!

voordelen van kunststof voordeuren

1. Kunststof voordeuren bieden een goede isolatie

Een kunststof voordeur biedt een goede isolatie. Dit betekent dat de warmte in de winter lekker binnen blijft en in de zomer juist buiten. Hiermee kan je dus flink wat geld besparen op je energierekening! Een bijkomend voordeel is dat de goede isolatie ervoor zorgt dat geluiden worden tegengehouden. Handig meegenomen, toch?

2. Kunststof voordeur is onderhoudsvriendelijk

Een kunststof voordeur is heel gemakkelijk schoon te houden en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Een houten deur is bijvoorbeeld niet zo onderhoudsvriendelijk want die moet je om de zoveel jaar opnieuw schuren en schilderen. Bij een voordeur van kunststof heb je geen last van afgebladderde verf of houtrot. Dit materiaal houdt zonder problemen vuil en vocht tegen. Het enige wat je hoeft te doen is je voordeur af en toe schoonmaken met water. Een klusje dat zo geklaard is!

3. Voordeuren van kunststof zijn duurzaam

Zoals ik hierboven reeds zei, hoeft een kunststof voordeur niet overschilderd te worden. Hierdoor is deze deur niet alleen onderhoudsvriendelijk maar ook heel duurzaam. De meeste verf of beits is namelijk niet biologisch afbreekbaar. Daarnaast is kunststof helemaal recyclebaar en heeft het geen impact op de omgeving.

Wat betreft het schoonmaken, hebben kunststof voordeuren geen speciale reinigingsmiddelen nodig. Een natte spons is al voldoende om de deur schoon te maken. Dat deze voordeuren ook nog zo goed scoren op vlak van isolatie, maakt het duurzame plaatje helemaal compleet.

kunststof voordeuren

4. Verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren

Een kunststof voordeur is verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Van een moderne, mat zwarte voordeur tot een sfeervolle deur met houtlook. Er is ontzettend veel keuze waardoor je sowieso een voordeur vindt die bij je woning én je persoonlijke smaak past.

5. Kunststof deur op maat laten maken

Het is ook mogelijk om een kunststof voordeur helemaal op maat te laten maken. Je kunt jouw wensen perfect doorgeven en zo bijvoorbeeld kiezen voor sierpanelen, rvs stroken of een raam met glas. Bovendien wordt ervoor gezorgd dat de deur de perfecte afmetingen krijgt.

6. Kunststof voordeur is inbraakwerend

Nog een groot voordeel: de meeste kunststoffen die gebruikt worden om de deuren van te maken, zijn heel robuust. Zo raken ze minder snel beschadigd en hebben inbrekers vrijwel geen kans om binnen te breken. Dikwijls hebben kunststof deuren ook een meerpuntssluiting waardoor het voor inbrekers nog lastiger wordt om binnen te geraken.

7. Ze zijn betaalbaar

Last but not least: kunststof voordeuren zijn helemaal niet zo duur. Dikwijls zijn ze zelfs goedkoper dan een aluminium of houten deur. En dat terwijl het kunststof materiaal sterker is en meer voordelen biedt. Ook als je dus een beperkt budget hebt, is een kunststof voordeur een goede optie voor jou!

kunststof voordeur

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx