4 tips om een herfstdipje te voorkomen

Geplaatst door

Gastartikel – De dagen worden weer donkerder en het weer buiten kan ervoor zorgen dat je je wat sipper voelt. Wil jij een dipje voorkomen en stralend door de herfst? Dan geven wij je in dit artikel 4 handige tips.

herfstdip voorkomen

1. Zorg goed voor je lichaam

Als het buiten kouder wordt, heeft je lichaam iets meer aandacht nodig. Zo kan het zijn dat je huid wat droger is en heb je het misschien sneller koud. Een gezond lichaam is de basis voor een stralend uiterlijk. Helaas schiet het er in de drukte van het dagelijks leven vaak al snel bij in om goed voor jezelf te zorgen. Wanneer je dit links laat liggen, zal je snel minder lekker in je vel zitten. Daarom is het goed om nu al te beginnen met het verzorgen van je lichaam. 

Dat lijkt op het eerste gezicht misschien moeilijk, maar het is makkelijker dan je denkt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op een vaste tijd naar bed gaat en ook op een vaste tijd weer op staat. Zo kom je in een vast ritme waar je lichaam vanzelf aan zal wennen. Reserveer zeker ook wat tijd om een goede en gezonde maaltijd voor jezelf te bereiden. Luister goed naar je lichaam en geef het wat het waar het om vraagt. 

2. Neem regelmatig tijd voor jezelf

Naast een gezonde routine zal je ook meer stralen als je regelmatig een momentje voor jezelf neemt. Hoe fijn je baan ook is, hoe goed je ook bent in je hobby of hoe gezellig het ook is om met vrienden af te spreken, iedereen heeft me-time nodig. 

Plan in je agenda een momentje waar je even helemaal met jezelf bent, en houd je daaraan. Ga naar de kapper, doe een maskertje op, lak je nagels, kijk je favoriete film of haal je favoriete sex toys of dildo eens tevoorschijn. Voor iedereen is een me-time anders en jij bepaalt helemaal zelf hoe je die van jou besteed.

tijd voor jezelf

3. Draag kleding waar jij je fijn in voelt

Kleding kan veel doen met je humeur. Daarom is het goed om kleding te kiezen die perfect bij je lichaam past en ook nog eens comfortabel is. Wanneer jij jezelf er mooi en krachtig in vindt, zal je dit ook uitstralen. Trek dus die lekkere trui aan en ga voor je favoriete broek. 

4. Wees niet te kritisch

Niet iedere dag hoeft perfect te zijn. Voel jij je een dag wat minder chill, accepteer dat dan ook. Je mag je best een dagje wat minder voelen. Eet lekker waar je zin in hebt en kijk desnoods een heel seizoen van je favoriete serie. Het is dan wel goed om doelen voor de volgende dag te stellen. Zorg dat je de volgende dag weer met goede moed op kunt staan en er tegenaan kan. Zit je je een langere periode minder lekker in je vel? Dan is het goed om er met iemand over te praten. Dit kan met een goede vriend of vriendin, maar je kunt ook hulp vragen bij een professional. 

De herfst zorgt ervoor dat je iets sneller in een dipje komt. Wil jij de herfstdip voorkomen en je stralend voelen? Dan hopen we dat deze 4 tips je daarbij helpen. Probeer het eens!

GezondheidGezondheid

Eén reactie

  1. Ik kon niet wachten op de herfst/winter, eindelijk weer grote truien aan en warme broeken..
    Kaarsjes aan, me-time, netflix.. ik kan er zo van genieten

Reacties zijn gesloten.