Deze Netflix series heb ik in oktober bekeken

Geplaatst door

I love Netflix! Zodra Lara ’s avonds slaapt, kan ik niet snel genoeg in de zetel kruipen voor mijn me-time momentje. Geurkaars aan, dekentje erbij en Netflixen maar! Als ik heel moe ben, sla ik weleens een avondje over of kijk ik maar één aflevering en ga ik daarna slapen. Maar de meeste avonden kan je me voor het televisiescherm vinden. Omdat ik zo’n Netflix liefhebber ben, leek het me een leuk idee om een blogpost te schrijven over welke Netflix series ik de voorbije maand heb bekeken. Ook vertel ik kort wat ik ervan vind. Misschien kan je er wel een leuke tip uithalen voor jezelf!

over water

Deze Netflix series heb ik in oktober bekeken

Biohackers (2 seizoenen)

biohackers

Biohackers is een Duitse thrillerserie die in augustus 2020 van start ging op Netflix. Er zijn twee seizoenen beschikbaar. Momenteel is het nog afwachten of er een derde seizoen komt. 

Verhaal

In het verhaal staat Mia Akerlund centraal. Zij studeert geneeskunde aan de Universiteit van Freiburg. Ze ontmoet Jasper, een getalenteerde biologiestudent, en zijn huisgenoot Niklas. Door haar interesse in gentechnologie geraakt ze betrokken bij illegale genetische experimenten. Daarnaast probeert Mia de oorzaak van de dood van haar broer te onderzoeken. Wanneer baanbrekende onderzoeksresultaten in verkeerde handen zijn beland, moet Mia beslissen of ze haar vrienden wil beschermen of de dood van haar broer wil wreken.

Mijn mening

Mijn papa gaf de tip om naar Biohackers te kijken omdat hij weet dat ik van thrillerseries houdt. In eerste instantie stond ik een beetje sceptisch tegenover deze serie omdat ik Duits een vreselijke taal vindt om naar te luisteren. Mocht ik Duitse lezers hebben, sorry hiervoor, haha. Sommige mensen hebben een hekel aan Spaanse series, ik heb dat met Duitse series. Toch wilde ik Biohackers graag een kans geven omdat mijn papa er zo enthousiast over was. De eerste aflevering ergerde ik me een beetje aan het Duits, maar al snel zat ik volledig in het verhaal en lette ik niet meer zo op de taal.

Biohackers is vanaf de eerste aflevering spannend en daar hou ik van. Wanneer series traag opbouwen, geraak ik snel afgeleid en verveeld. Dat was bij Biohackers zeker niet het geval. Na de eerste aflevering was ik meteen benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan en dat gevoel heb ik eigenlijk de hele serie gehad, zowel bij het eerste als het tweede seizoen. Het enige wat ik jammer vind is dat het einde, de laatste aflevering van seizoen twee, ineens in stroomversnelling gaat. Ik vind het niet zo logisch en heb het gevoel dat er stukken aan elkaar geplakt zijn om er snel vanaf te komen. Verder vind ik deze serie heel goed. 

Over Water (2 seizoenen)

over water

Over Water is een Vlaamse dramaserie waarvan het eerste seizoen in december 2018 werd uitgezonden op Eén. Het tweede seizoen volgde in januari 2020 op dezelfde zender.  Momenteel is nog niet bevestigd of er een derde seizoen komt. In de serie zie je onder andere Tom Dewispelaere, Natali Broods, Ruth Becquart en Tom Van Dyck in de hoofdrollen.

Verhaal

De voormalige tv-ster John Beckers krijgt van zijn vrouw Marjan en hun twee kinderen een allerlaatste kans om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat hij daarom met vernieuwde moed aan de slag in de haven, bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader. John komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste en meest lucratieve handel aan de dokken: cocaïne. Zal hij zijn oude demonen in bedwang kunnen houden en proberen te weerstaan aan nieuwe verleidingen in deze bikkelharde wereld?

Mijn mening

Vroeger keek ik voornamelijk naar Engelstalige series, maar steeds meer kunnen Vlaamse series me ook heel erg bekoren. Ik vind Over Water een heel goede serie! Ook deze serie was vanaf de eerste aflevering spannend en dat gevoel had ik tijdens de laatste aflevering nog steeds. Ik ben ook enorm verrast door de Vlaamse acteurs die de hoofdrol spelen in deze serie. Ze verdienen allemaal een dikke pluim van mij! En als ik nog één ding mag zeggen… Wat een geweldige intro heeft deze serie! “Why did love, why did love put a gun in my hand?”. Meestal kan ik de intro’s niet snel genoeg doorspoelen, maar deze intro heb ik altijd laten afspelen, haha.

Maid (1 seizoen)

maid

Maid is een miniserie (10 afleveringen) die in 2021 van start is gegaan op Netflix. Momenteel is nog niet bekend of er een tweede seizoen van dit drama komt. 

Verhaal

Geïnspireerd door de New York Times best-selling memoir, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive van Stephanie Land. Maid gaat over het verhaal van Alex, een alleenstaande moeder die als huishoudhulp gaat werken om ternauwernood de eindjes aan elkaar te knopen. Ze probeert te ontsnappen aan een gewelddadige relatie en overwint dakloosheid, om een beter leven voor haar dochter Maddy te creëren. 

Mijn mening

Maid is een emotioneel maar puur verhaal dat je als mama een brok in de keel geeft. Maddy is in de serie een jaar jonger dan mijn dochter Lara, waardoor ik me heel erg kon inleven in het verhaal. Meer dan eens heb ik een traantje weggepinkt of gevloekt om wat er gebeurde. Of de serie hierdoor heel ontspannend was, kan ik niet zo zeggen, haha.

Toch vind ik het heel fijn dat ik Maid heb gezien omdat het je laat stilstaan bij de realiteit. Er zijn waarschijnlijk duizenden vrouwen over de wereld die ongeveer hetzelfde meemaken als Alex, maar waar ik voordien niet echt aan dacht omdat het een ver-van-mijn-bed-verhaal is. Margaret Qualley, de hoofdrolspeelster in Maid, heeft de rol van Alex trouwens prachtig geacteerd. 

Zo, dit zijn de Netflix series die ik in oktober heb bekeken. Heb jij al één van deze series gezien? Welke serie kijk jij momenteel?

Volg mijn blog via Facebook of Bloglovin

Veel liefs,
Vanessa xxx

4 reacties

  1. Biohackers heb ik verslonden 🙂 Vond het een hele goeie serie, buiten inderdaad het einde van het tweede seizoen.

  2. Ik vond Maid ook enorm indrukwekkend en dat laat je wel even stil staan bij het feit dat dit veel moeders overkomt.. en je kan geen kant op. De rest heb ik nog niet gezien!

  3. Ik ben ook gek op Netflix maar niet op Thrillers of Horrors..Hier kijken we meestal gevangenis docu’s of de welbekende kerst en herfst films..MIjn dochter is helemaal gek op waargebeurde verhalen over tragische dingen zoals Gregory’s trials..

Reacties zijn gesloten.