Waarom goed ondergoed ontzettend belangrijk is

Geplaatst door

De meeste vrouwen hebben weinig aandacht voor de kwaliteit van hun ondergoed. Als hun ondergoed de juiste maat heeft en een leuk kleurtje heeft, zijn ze al heel tevreden. Het materiaal en de duurzaamheid van hun ondergoed is dikwijls bijkomstig. Echter is het belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor het draagcomfort, en er zijn nog meer zaken waar je best rekening mee houdt bij de keuze van goed dames ondergoed. In deze blogpost kan je er meer over lezen!

dames ondergoed

Goed ondergoed geeft je zelfvertrouwen een boost

Geef toe, in een oud versleten slip met een uitgetrokken elastiek voel je je waarschijnlijk niet echt comfortabel. Ook al ziet niemand je ondergoed op je werk, toch is het veel aangenamer om een slip, boxer of hipster van goede kwaliteit te dragen. Zo voel je je een stuk zelfverzekerder. Het dragen van mooi en goed zittend ondergoed geeft je zelfvertrouwen een boost. Want wie voelt zich nu lekker in z’n vel als haar ondergoed niet gezien mag worden?

Goed ondergoed biedt de juiste ondersteuning

Een tweede punt waar je rekening mee moet houden bij het kopen van ondergoed, is of je slip of hipster wel de juiste ondersteuning biedt. Bij sommige gelegenheden kan je immers wat extra ondersteuning gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld gaat sporten, is een goede sportbh onmisbaar. En wanneer je in een mooie jurk naar een feestje gaat, wil je dat jouw slip de juiste steun en vorm geeft aan je outfit. Soms is het ook prettig als je ondergoed onzichtbaar is onder je kleding. De plekken die je onzeker maken, kunnen bijvoorbeeld gecorrigeerd worden met mooie shapewear.

wester beenmode

Duurzaam ondergoed is goed voor het milieu

Tegenwoordig is duurzaam ondergoed ontzettend hip. Bamboe ondergoed is hier het perfecte voorbeeld van! Ondergoed van bamboe ziet er niet alleen mooi uit, het verslijt ook nauwelijks. Zelfs na veel dragen en wassen ziet je bamboe ondergoed er nog als nieuw uit. Wanneer je kiest voor duurzaam ondergoed, draag je ook je steentje bij aan het milieu en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Doordat het ondergoed minder snel verslijt, gaat het langer mee. Dit is goed voor het milieu én voor je portemonnee!

Ondergoed van natuurlijke materialen is huidvriendelijk

Wellicht heb je het al gemerkt dat goedkoop ondergoed vaak van slechte kwaliteit is. Dikwijls kan je dit na een paar maanden weggooien en dat is natuurlijk zonde. Wanneer je kiest voor ondergoed uit natuurlijke materialen, zoals katoen en bamboe, zal je hier niet snel last van hebben. Bamboe is ontzettend zacht, zit heel comfortabel en is huidvriendelijk. Bovendien is bamboe een sterk ademend materiaal. Heb je last van overmatig zweten? Dan is bamboe ondergoed echt iets voor jou!

bamboe ondergoed

Zo, dit zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van ondergoed. Ben je op zoek naar mooi, duurzaam en kwalitatief ondergoed? Neem dan eens een kijkje bij Wester beenmode. In deze webshop vind je het juiste ondergoed voor iedere gelegenheid!

Veel liefs,
Vanessa xxx