Tips tegen overmatig zweten + ProtectAir kortingscode

Geplaatst door

Tips tegen overmatig zweten – Iedereen zweet dagelijks. Zweten is een natuurlijk proces van je lichaam om je koel te houden wanneer je het warm hebt door het weer, een inspanning hebt geleverd of als je veel stress hebt. Echter is overmatig zweten erg vervelend. Niemand wordt immers vrolijk van een vieze zweetgeur of zweetvlekken in kleding. Gelukkig zijn er een aantal tips tegen overmatig zweten. In deze blogpost zet ik ze graag op een rijtje voor je. Ook deel ik een kortingscode waarmee je korting krijgt op een ProtectAir anti-transpirant!

overmatig zweten

5x tips tegen overmatig zweten

1. Gebruik een goede anti-transpirant

Eén van de beste tips tegen overmatig zweten is om een goede anti-transpirant aan te schaffen. Je denkt misschien dat een deodorant en anti-transpirant hetzelfde zijn, maar dat klopt niet. Een deodorant verbloemt alleen onaangename geurtjes, maar een anti-transpirant draagt ook bij aan het voorkomen hiervan.

Wil je een anti-transpirant kopen? Dan hoef je alleen maar naar de drogist te gaan en je hebt tal van keuze. Een nadeel van deze anti-transpirants is dat je ze iedere dag, en vaak meerdere keren per dag, moet gebruiken om zweetgeurtjes te voorkomen. De ProtectAir anti-transpirant is hier een uitzondering op!

protectair anti transpirant spray

De ProtectAir anti-transpirant spray voorkomt zweten tot wel vijf dagen (!) met slechts één behandeling. De spray is geschikt voor ieder huidtype, bevat verzorgende aloë vera en stopt overmatig zweten door de zweetklieren tot wel vijf dagen te deactiveren. Ideaal om op warme zomerdagen lekker fris te blijven! Je kunt de spray gebruiken onder je oksels, maar ook op je voeten, handen en voorhoofd. Overal waar je last hebt van overmatig zweten, kan je de anti-transpirant gebruiken.

protectair anti transpirant

Zo gebruik je de spray

Breng de spray aan op de plekken waar je niet meer wilt zweten, bijvoorbeeld onder je oksels. Je kunt de spray dan laten drogen, maar je kunt hem ook met je handen uitwrijven zodat het sneller droogt. Laat de spray goed inwerken voordat je gaat douchen. Wassen, douchen en deodorant gebruiken voor een lekker geurtje, is allemaal geen probleem als je de ProtectAir spray gebruikt. Het product blijft actief. Na vijf dagen kan je de spray opnieuw gebruiken.

Let op: het is geen deodorant. De ProtectAir anti-transpirant is geurloos en zorgt ervoor dat je echt stopt met zweten op de plekken waar je de spray hebt gebruikt. 

Kortingscode ProtectAir

Wil je de ProtectAir anti-transpirant spray graag eens proberen? Met de kortingscode VANESSA krijg je 10% korting in de volledige webshop. Je kunt er dus ook andere producten mee bestellen. De kortingscode is geldig tot 01-10-2021.

protectair transpirant spray

2. Scheer je oksels

Als je geen haartjes onder je oksels hebt, ontstaan er minder bacteriën en voorkom je een onaangename zweetgeur. Hoe meer okselhaar je hebt en hoe warmer het wordt, hoe sneller je zal zweten en hoe meer bacteriën zich in jouw oksels nestelen met een vieze zweetgeur tot gevolg. Je oksels scheren is dus de boodschap!

3. Draag iedere dag propere bovenkleding

Zweet gaat in je kleding zitten. Door iedere dag propere bovenkleding aan te trekken, voorkom je dat er vieze geurtjes in je kleding gaan nestelen. Oud zweet ruikt namelijk een stuk sterker dan vers zweet. Trek dus iedere dag een propere T-shirt of trui aan om zweetgeurtjes te voorkomen. Oké, je zal de wasmachine een keertje extra moeten opzetten, maar je zal geen last van overmatig zweten meer hebben.

4. Denk na over je kledingkeuze

Denk ook na over de stof van de kleding die je draagt. Wanneer je synthetische stoffen draagt, heb je meer kans op overmatig zweten. Katoen en linnen zijn een betere keuze omdat deze stoffen luchtiger zijn. Ook de kleur van je kleding is belangrijk. In zwarte kleding zie je zweetvlekken bijvoorbeeld minder erg dan in blauwe kleding.

5. Let op je voeding

Tenslotte speelt ook je voeding een belangrijke rol bij overmatig zweten. Scherp en gekruid eten bevordert zweten en dat is nu net wat je wilt voorkomen. Probeer daarom zo weinig mogelijk ui, knoflook en peper te eten om zweetgeurtjes te verminderen. Ook door alcohol en cafeïne ga je meer zweten. Door deze drankjes krijg je een hogere hartslag en ga je meer zweten om je lichaam af te koelen. Water is nog steeds de beste dorstlesser!

overmatig zweten hoofd

Zo, dit zijn vijf tips tegen overmatig zweten. Houd in je gedachten dat iedereen zweet. Wanneer je je druk maakt om het zweten, creëer je alleen maar stress waardoor je nog meer gaat zweten. Met de ProtectAir anti-transpirant spray hoef je je geen zorgen meer te maken over vieze zweetgeurtjes. Als je daarbij ook nog je oksels scheert, dagelijks propere bovenkleding draagt en een beetje op je voeding let, kom je al een heel eind!

Veel liefs,
Vanessa xxx

Lees ook: Wat te doen tegen zweetvoeten? 5 tips tegen zweetvoeten

2 reacties

  1. Goede tips heb je gegeven. Vooral in de zomerse dagen merk ik dat ik een goede deo nodig heb om de dag door te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *